Järjestöopas

Järjestöopas on tietopankki OYY:n piirissä toimiville järjestöille. Täältä löydät tietoa ja vinkkejä olit sitten uusi tai jo kokenut järjestötoimija!

Neuvonta

OYY tarjoaa piirissään toimiville järjestöille neuvontaa, esimerkiksi kun haluatte kehittää toimintaanne tai kohtaatte ongelmatilanteen. Tarvitset sitten apua sääntöjen uudistamisessa, hallinnossa tai muussa vaikeassa tilanteessa, OYY on tukenasi. Näissä tilanteissa voit olla yhteydessä sähköpostilla help@oyy.fi tai olemalla yhteydessä OYY:n yhteisöasiantuntijaan.

 

Koulutukset ja tapahtumat

OYY järjestää piirissään toimiville järjestöille vuoden aikana useita tapahtumia. Joka vuoden alussa järjestämme Aktiiviklubi-tapahtuman. Aktiiviklubi on järjestötoimijoiden koulutustapahtuma, jossa on koulutuksia jokaiselle järjestötoimijalle. Kouluttajina tapahtumassa on kokeneita järjestötoimijoita.

 

After School Snacks on järjestötoimijoille suunnattu vapaamuotoinen verkostoitumistapahtuma, jossa eri järjestöjen toimijat pääsevät keskustelemaan keskenään OYY:n toimijoiden johdattelemina. Tapahtumissa on tarjoilut, ja järjestöt voivat tuoda omia aiheitaan mukaan keskusteltavaksi.

 

Avustukset

OYY tarjoaa piirissään toimiville järjestöille vuosittain avustuksia. Myönnettävien avustusten kokonaissumman määrittää ylioppilaskunnan edustajisto, ja avustukset myöntää ylioppilaskunnan hallitus. Hallitus myös hyväksyy vuosittain käytettävät avustuskriteerit, joiden perusteella avustukset myönnetään. Avustuksia on aikaisemmin myönnetty muun muassa yleiseen toimintaan, tapahtumien järjestämiseen sekä palautepäivien järjestämiseen.

Järjestöavustusten myöntämisen ehdot:

 

● Jäsenistö sitoutuu OYY:n arvoihin (avoimuus, rohkeus, vaikuttavuus, yhteisöllisyys ja kestävyys)

● Järjestön toiminta ja periaatteet ovat sellaiset, että OYY voi ne hyväksyä

● Järjestön toiminta ei ole ristiriidassa OYY:n strategian tai tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman kanssa

● Järjestö käyttää ylioppilaslehden tapahtumakalenteria, muistuttaa jäseniään tilaamaan OYY:n viikkokirjeen ja OYY näkyy avustetun järjestön viestinnässä hyvän
avustuskäytännön mukaisesti (esim. nettisivut & some)

● Järjestön edustajat osallistuvat OYY:n järjestämiin järjestökoulutuksiin säännöllisesti

● Järjestön talousvastaava on kouluttautunut tehtäväänsä ja järjestön hallitus on ajan tasalla yhdistyksen taloudellisesta tilanteesta

● Järjestön tapahtumissa on huomioitu yhdenvertaisuus- ja esteettömyysnäkökulmat

● Kansainväliset opiskelijat pystyvät osallistumaan yhdistyksen toimintaan

 

Ehtojen toteutuminen voi vaikuttaa järjestön seuraavan vuoden avustussummaan. Tarkemmat tiedot avustusten hakemisesta, kriteereistä ja avustusten tarkoituksesta löydät alla olevasta dokumentista. Hakuaika vuonna 2022 päättyy 6.12. klo 23.59.