Tapahtumat

Tule ylioppilaskunnan tapahtumiin nauttimaan yhteisöllisyydestä ja poikkitieteellisyydestä!

Ylioppilaskunnan jäsenenä pääset nauttimaan erilaisista tapahtumista ympäri vuoden. Lukuvuosi päräytetään käyntiin avajaistapahtumalla – vuoden suurimmilla opiskelijabileillä, itsenäisyyspäivänä marssitaan näyttävästi soihtukulkueessa ja helmikuussa juhlitaan ylioppilaskunnan vuosijuhlia akateemisia juhlaperinteitä kunnioittaen.
Oulun ylioppilaslehden verkkosivuilta löydät tapahtumakalenterin, jossa ovat esillä OYY:n piirissä toimivien järjestöjen tapahtumat.

Hurmos

Hurmos on Oulun korkeakouluopiskelijoiden lukuvuoden avajaistapahtuma. Suomen suurin lukuvuoden avaus järjestetään yhdessä Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKOn kanssa. Tapahtuma kerää yhteen koko oululaisen korkeakouluyhteisön.

Uusille opiskelijoille Hurmoksessa kyse on ennen kaikkea tutustumisesta korkeakouluihin ja koko sen yhteisöön, kun taas vanhemmille opiskelijoille tapahtuma on mahtava tilaisuus lyöttäytyä yhteen opiskelukavereiden kanssa juhlistamaan uuden lukuvuoden alkamista.

Seuraavaa Hurmosta juhlitaan 7.–8.9.2023. Ajankohtaiset tiedot tapahtumasta Hurmoksen omilta verkkosivuilta

Hurmos

Ylioppilaiden soihtukulkue

Ylioppilaiden soihtukulkue on yksi pitkäikäisimmistä akateemisista perinteistä. Tapahtuma on avoin kaikille OYY:n jäsenille ja alumneille. Kulkue kokoontuu Toripolliisi-patsaan luona, ja sen päämäärä on Intiön hautausmaan sankarihaudat. Matkan varrella kulkue pysähtyy kuuntelemaan ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeian esiintymisen.

Kulkueen pukukoodi on tummat päällysvaatteet ja ylioppilas- tai teekkarilakki. 

Info vuoden 2023 soihtukulkueesta löytyy täältä.

Löyly

Löyly on erityisesti kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille suunnattu, mutta kaikille avoin työelämätapahtuma. Tapahtuman tavoite on tarjota käytännön ohjausta ja vinkkejä työnhakuun Oulun alueella sekä antaa tietoa suomalaisesta työelämästä. Tarkoituksena on myös tuoda oululaisia työnantajia ja kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita yhteen. Tapahtuma on kokonaan englanninkielinen. Ohjelma sisältää keynote-puheita, työpajoja, paneelikeskustelua sekä cv-valokuvausta.

Seuraava Löyly järjestetään tammikuussa 2023. Tapahtuman ohjelman löydät Löylyn verkkosivuilta

Löyly

Annos

Vuosijuhlaviikolla juhlistetaan vuosia täyttävää ylioppilaskuntaa koko jäsenistölle avoimen ohjelman merkeissä. Viikon ohjelma koostuu erilaisista tapahtumista ja tempauksista niin kampuksilla kuin muualla kaupungissa. Ohjelmassa on nähty vuosien saatossa esimerkiksi opiskelijabileitä, harrastuskokeiluja, alennuksia kulttuurikohteiden sisäänpääsymaksuista, keskustelutilaisuuksia, kaverikoiratapaamisia sekä paljon muuta mielenkiintoista ja hauskaa opiskelija-arkea piristävää ohjelmaa.

Viikko huipentuu perinteisesti ylioppilaskunnan vuosijuhlan, Annoksen, merkeissä. Varsinainen juhlapäivä on Kalevalan päivänä 28.2. tai tätä päivää edeltävänä viikonloppuna. Vuosijuhla on kaikkien Oulun yliopiston opiskelijoiden yhteinen juhla, jossa syödään ja juodaan hyvin, pidetään puheita ja lauletaan akateemisen perinteen mukaisesti ja komeissa puitteissa. Hienojen juhlallisuuksien ohella Annoksessa jaetaan vuosittain myös ylioppilaskunnan myöntämät akateemiset kunniamerkit piirissämme toimivien järjestöjen ansioituneille toimijoille. Ylioppilaskunnan toimistolta voi ostaa ylioppilaskunnan nauhaa, jota voi kantaa akateemisissa juhlissa.