Jäsenyys

Kaikki yliopistossa perustutkintoa suorittavat opiskelijat ovat ylioppilaskunnan jäseniä. Myös vaihto-opiskelijat ja väitöskirjatutkijat voivat liittyä jäseniksi.

Jäsenyys

Ylioppilaskunnan jäsenet ovat oikeutettuja ylioppilaskunnan palveluihin, lukuisiin opiskelija-alennuksiin, YTHS:n palveluihin ja tuettuun opiskelijaruokailuun. Kaikki jäsenet voivat osallistua ylioppilaskunnan toimintaan esimerkiksi osallistumalla tapahtumiin tai hakemalla edustajistoon, hallitukseen tai muihin luottamustehtäviin.

Jäsenmaksu

 • Maksuohjeet

  Lukuvuonna 2023–2024 ylioppilaskunnan jäsenmaksu on 57 euroa (syyslukukausi 28,50 euroa, kevätlukukausi 28,50 euroa). Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksettuasi voit elokuun 1. päivästä lähtien ottaa käyttöön opiskelijakortin Tuudossa tai hakea lukuvuositarran opiskelijalijakorttiisi. 

  Uusi opiskelija: kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan, ilmoittaudu opintopolku.fi-sivuston kautta ja maksa jäsenmaksu.

  Jatkava opiskelija: tee lukuvuosi-ilmoittautuminen ja maksa jäsenmaksu OILI-järjestelmällä ilmoittautumisaikana.  Pepissä voit tarkistaa ja korjata omat yhteystietosi.

  Tietoa lukuvuosi-ilmoittautumisesta yliopiston sivuilla

  OILI-järjestelmä

  Vain yliopistossa läsnäolevat opiskelijat voivat olla ylioppilaskunnan jäseniä. Suurin osa eduistamme on kohdennettu ainoastaan perustutkinto-opiskelijoille. 

  Jos sinulta puuttuvat yliopiston käyttäjätunnukset, verkkopankkitunnukset tai molemmat, voit maksaa jäsenmaksun suoraan tilillemme. Maksa ensisijaisesti Oilissa tai Opintopolussa. Ota tarvittaessa yhteyttä osoitteeseen toimisto@oyy.fi, jos et ole varma miten toimia. Huom! Uusilla opiskelijoilla yliopiston tunnusten aktivoitumisessa kestää noin vuorokausi!

  Jäsenmaksun maksutiedot:

  Saaja: Oulun yliopiston ylioppilaskunta

  Tilinumero (IBAN): FI20 5741 3620 0141 31

  Summa: 57 euroa (syyslukukausi 28,5 euroa, kevätlukukausi 28,50 euroa + mahdolliset vapaaehtoiset maksut)

  Viestikenttään: Oma nimesi

  Voit myös maksaa jäsenmaksun käteisellä tai kortilla toimistollemme.

  Erkki Koiso-Kanttilankatu 1, 2T-ovi, 1.krs (Linnanmaan kampus)

  Jos maksat tilisiirrolla, toimita kuitti rekisteröintiä varten tiedekuntasi koulutuksen lähipalveluihin. Lähipalveluiden yhteystiedot löytyvät yliopiston nettisivuilta.

 • Väitöskirjatutkijoille

  Lukuvuonna 2023–24 jäsenmaksu väitöskirjatutkijoille on 40 euroa lukuvuodelta tai 20 euroa lukukaudelta.

  Väitöstutkijat voivat ilmoittautua ja maksaa jäsenmaksunsa milloin tahansa lukuvuoden aikana. Liityttyäsi ylioppilaskunnan jäseneksi saat jäsenyydestä kertovan vihreän jatko-opiskelijakortin (perustutkinto-opiskelijoiden kortti on sininen).

  Huomaa: väitöstutkijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin tai opiskelijoiden ateriatukeen.

  Väitöstutkijat ovat 1.1.2024 alkaen olleet oikeutettuja VR:n ja Matkahuollon opiskleijahintaisiin lippuihin. Väitöskirjatutkijat voivat myös saada paikallisia etuja, kuten opiskelijahintaisia lippuja erilaisiin tapahtumiin, halvempia harrastusmahdollisuuksia ja alennuksia eri kaupoissa. OYY:n jäsenenä väitöstutkijat voivat hyödyntää kaikkia palveluitamme. Väitöstutkijat voivat myös asettua ehdolle tai äänestää edustajistovaaleissa.

  Ylioppilaskunnassa toimii Väitöstutkijoiden jaosto (Doctoral Researchers Section DRS). Väitöstutkijoiden jaosto pyrkii kokoamaan yhteen erilaisten väitöstutkijoiden äänet ja tuomaan esille heidän tarpeitaan Oulun yliopistossa ja ylioppilaskunnassa. Kaikki väitöstutkijat ovat tervetulleita mukaan, mutta ainoastaan ylioppilaskunnan jäsenet voivat toimia jaoston varsinaisina jäseninä ja puheenjohtajana. Jaosto toimii englanniksi. Yleisesti väitöstutkijoiden asioista saa tietoa sähköpostilistalle liittymällä.

  OYY koordinoi väitöstutkijajäsenten valintaa Oulun yliopiston tutkijakoulun tohtorikoulutustoimikuntiin sekä koulutuksen kehittämisryhmään. Tohtorikoulutustoimikuntiin ja UniOGSin koulutuksen kehittämisryhmään voivat hakea kaikki OYY:n jäsenenä olevat Oulun yliopiston väitöskirjatutkijat. Hakukuulutukset löydät halloped.fi-sivustolta.

   

   

  Väitöstutkijoiden jaosto

  Liity väitöstutkijoiden sähköpostilistalle 

  Halloped.fi

  Ylioppilaskunnan jäsenpalvelut

Opiskelijakortti

Opiskelijakortti on todistus ylioppilaskunnan jäsenyydestä, ja sen avulla saa paljon etuja ja alennuksia sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Opiskelijakorttia voi käyttää joko mobiilissa tai fyysisenä korttina. Mobiilikortti käy kaikkialla jäsenyyden todistamiseen aivan kuten fyysinen korttikin.

 

 

 • Opiskelijakortin tilaaminen

  Fyysisen opiskelijakortin voi tilata kide.appin kautta. Tilatut kortit saapuvat ylioppilaskunnan toimistolle. Kortin saapumisesta tulee tilaajalle ilmoitus, jonka jälkeen kortin voi käydä noutamassa toimiston aukioloaikoina. Opiskelijakortissa tulee olla voimassaolon osoittava lukuvuositarra. Kun tilaat kortin, ensimmäinen tarra on siinä valmiiksi. Sen jälkeen tarra on uusittava vuosittain joko noutamalla tarra ylioppilaskunnan toimistolta tai koulutuksen lähipalvelupisteiltä tai tilaamalla se kotiin kide.appista.

   

  Opiskelijakortin tilaus

  Jäsentarran tilaus

 • Mobiilikortti

  OYY:n jäsenille on kaksi vaihtoehtoa opiskelijakortin käyttämiseen mobiilissa: Tuudo ja Pivo. Molemmat sovellukset ovat käyttäjälle maksuttomia. Tuudon opiskelijatunnisteen saa käyttöönsä heti, kun lataa sovelluksen sovelluskaupasta ja kirjautuu sisään Oulun yliopiston tunnuksilla. Kortin käyttöönotto voi vaatia sovelluksen päivittämisen. Pivoon kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, jonka jälkeen sovellus ohjaa kortin käyttöönotossa.

  Huom! Pivo poistuu käytöstä syksyllä 2024.

  Tuudo

  Pivo

 • Opiskelijakortin voimassaolo

  Mobiilikortti astuu voimaan lähes välittömästi läsnäoloilmoittautumisen ja jäsenmaksun maksamisen jälkeen. Uusilla opiskelijoilla mobiilikortti ei kuitenkaan toimi ennen kun opinnot virallisesti alkavat, eli opintoja edeltävän kesän aikana korttia ei voi käyttää. Kortti myös lakkaa toimimasta heti kun opiskelija on virallisesti valmistunut.

  Muovisen opiskelijakortin voimassaolo osoitetaan lukuvuosi- tai lukukausitarralla. Lukuvuositarra sekä syyslukukauden lukukausitarra tulevat voimaan uuden lukuvuoden alkaessa elokuun alussa. Kevätlukukauden tarra astuu voimaan uuden vuoden alusta.

  Esimerkiksi opiskelijaravintoloissa, VR:llä ja Matkahuollolla syyslukukauden tarra on voimassa seuraavan vuoden tammikuun loppuun asti. Kevätlukukauden sekä koko lukuvuoden tarrat ovat voimassa syyskuun loppuun asti.

  Huomaa kuitenkin, että YTHS:llä on tästä poikkeava käytäntö. Olet oikeutettu käyttämään YTHS:n palveluja vain lukukauden tai lukuvuoden loppuun asti. Syyslukukauden tarra on siis voimassa joulukuun loppuun saakka, ja kevätlukukauden ja koko lukuvuoden tarrat ovat voimassa toukokuun loppuun saakka. Opintojaan jatkavat opiskelijat voivat käyttää YTHS:n palveluita kesän ajan edellisen lukuvuoden tarralla, mutta syyskuun alusta alkaen kortissa tulee olla uusi tarra.

  Tarroja saa ylioppilaskunnan toimistolta, koulutuksen lähipalvelupisteiltä tai kotiin tilattuna kide.appin kautta.

   

  Jäsentarran tilaus

Opiskelijakortin etuja ja alennuksia:

 • Opiskelijahintaiset VR:n junaliput ja Matkahuollon bussiliput
 • Opiskelijahintainen lounas opiskelijaravintoloissa
 • Monet kulttuuri- ja urheilutapahtumat
 • Monet ravintolat ja baarit

Lisäksi yli 25-vuotiaat opiskelijat saavat opiskelijakortilla edullisemman kuukausilipun Oulun paikallisliikenteeseen.

Alle 25-vuotiaat saavat edullisemman nuorisolipun hinnan automaattisesti.

24/7 -kortti

 

24/7-kulkukortilla pääsee liikkumaan yliopiston ympärivuorokautisessa käytössä olevissa tiloissa myös opetusaikojen ulkopuolella. Käytössä olevat tilat on merkitty 24/7-tunnuksella. Kortin voivat tilata kaikki Oulun yliopiston läsnäolevaksi ilmoittautuneet opiskelijat (ei avoimen yliopiston opiskelijat). Kortti ja siihen liittyvä kulkuoikeus ovat henkilökohtaisia, eli esimerkiksi kaveria ei saa päästää tiloihin kulkukortilla vaan jokaisella tulee olla oma kortti. Korttiin voidaan liittää myös oikeus esimerkiksi oman killan tiloihin. Lisäoikeuksia pyydetään kampusten infopisteiltä.

 

Kortin hinta on 15 euroa OYY:n jäsenille ja 30 euroa muille.

 • Opiskelijan 24/7-kulkukortin tilaaminen

  Yliopiston verkkosivuilla on tarkempia ohjeita kortin käyttämisestä ja tilaamisesta. Luethan ohjeet ja käyttöehdot tarkasti ennen tilaamista!

   

  TIlaa kortti yliopiston verkkokaupasta

   

  Kortin valmistumisessa kestää noin viikko, ja sen voi noutaa Linnanmaan kampuksella OYY:n toimistolta, ja Kontinkankaalla kampuksen infopisteeltä. Kortin noutopaikan voi valita tilattaessa. Henkilöllisyys tarkistetaan korttia noudettaessa, muista siis ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!