Hyvinvointituutorointi

Hyvinvointituutorointi on kaikille Oulun yliopiston opiskelijoille avointa vertaisohjausta, jossa opiskelijat ohjaavat ja auttavat toisiaan. Opiskelijoille on tarjolla liikuntaa, tietojen ja taitojen opettelua ja kulttuuria. Järjestettävät aktiviteetit riippuvat opiskelijoiden mielenkiinnosta, eli toiveita otetaan mielellään vastaan! Tuutoroinnin parissa on mahdollista tutustua uusiin ihmisiin, oppia uusia taitoja tai löytää mielekäs harrastus pidemmäksi aikaa.

Kulttuurituutoroinnin puitteissa ollaan vierailtu esimerkiksi museoissa, konserteissa ja teatterissa. Taito- ja tietotuutorointi voi olla esimerkiksi suomen kielen opiskelua, opiskelutaitojen hiomista, yhteistä ruoanlaittoa ja toisiin kulttuureihin tutustumista, taidetta tai musiikkia. Liikuntatuutoroinnissa pääsee kokeilemaan lajeja, kuten kyykkää tai lentopalloa tai osallistumaan jo säännölliseksi muodostuneisiin jalkapallopeleihin!

Suuri osa tuutoroinneista on opiskelijoille täysin ilmaisia. Maksullisiin toimintoihin on yleensä saatu neuvoteltua alennus yhteistyökumppanilta ja muita etuja, kuten opastuksia kulissien taakse tai erityisiä aukioloaikoja.

Hyvinvointituutorointi on vuonna 2021 alkanut hanke, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Tavoitteena on madaltaa opiskelijoiden kynnystä löytää mielekästä vapaa-ajan tekemistä ja harrastuksia. Hankkeesta vastaa OYY:n toimistolla työskentelevä hyvinvointikoordinaattori, ja tuutorointia toteuttavat tehtävään perehdytetyt hyvinvointituutorit.

Instargam-tililtä saat ajantasaista  tietoa!

Hyvinvointihanke Instagramissa

Tule mukaan

Hankkeen alustana toimii Moodle. Liity tilaan alla olevasta linkistä!

Liity työtilaan Moodlessa

Muut kanavat

Hankkeella on oma telegram-ryhmä, johon voi liittyä:

Telegram

Lisäksi voit liittyä hankkeen discord-kanavalle:

Discord-kanava