Hyvinvointituutorointi

Hyvinvointituutorointi on kaikille Oulun yliopiston opiskelijoille avointa vertaisohjausta, jossa opiskelijat ohjaavat ja auttavat toisiaan. Opiskelijoille on tarjolla liikuntaa, tietojen ja taitojen opettelua ja kulttuuria. Järjestettävät aktiviteetit riippuvat opiskelijoiden mielenkiinnosta, eli toiveita otetaan mielellään vastaan! Tuutoroinnin parissa on mahdollista tutustua uusiin ihmisiin, oppia uusia taitoja tai löytää mielekäs harrastus pidemmäksi aikaa.

Suuri osa tuutoroinneista on opiskelijoille täysin ilmaisia. Maksullisiin toimintoihin on yleensä saatu neuvoteltua alennus yhteistyökumppanilta ja muita etuja, kuten opastuksia kulissien taakse tai erityisiä aukioloaikoja.

Hae hyvinvointituutoriksi!
Haku on auki 19.3. klo 23.59 saakka!

 • Kulttuurituutorointi

  Voit kokea Oulun ja opiskelijoiden kulttuuria. Toistuvaa kulttuuritoimintaa ovat esimerkiksi tiistaisin järjestettävä Draamakerho ja torstain Kansainvälinen elokuvailta. 

 • Taito- ja tietotuutorointi

  Voit kokeilla montaa eri asiaa. Toistuvia tapahtumia ovat muun muassa keskiviikkoisin opiskelutaitojen hiomista, tiistaisin aasialaista ruoanlaittoa, torstain neulontapiiri ja erilaiset hengailu- ja lautapeli-illat. Lisäksi hyvinvointituutorit järjestävät useita erilaisia taide- ja askarteluaktiviteetteja!

 • Liikuntatuutorointi

  Haluatko kokeilla uusia lajeja, esimerkiksi sunnuntaisin kyykkää? Liikuntatuutoroinnissa uusien lajien kokeilu on helppoa, tai voit osallistua tiistaisin ja lauantaisin järjestetäviin sulkapallopeleihin tai viikonlopun jalkapallovuoroihin!

 • Haluatko hyvinvointituutoriksi?

  Rekrytoimme uusia hyvinvointituutoreita pääasiassa kaksi kertaa vuodessa, syksyllä lukukauden alussa, sekä maaliskuun alussa.
  Hyvinvointituutori saa tehtäväänsä kattavan koulutuksen ja 12 euron tuntipalkkaa. Hyvinvointituutori voi tehdä yhteistyötä esimerkiksi muiden hyvinvointituutoreiden tai järjestöjen kanssa.
  Hyvinvointituutorin tulee olla joko Oulun yliopiston perustutkinto-opiskelija tai väitöskirjatutkija.

Hyvinvointituutorointi on vuonna 2021 alkanut hanke, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Tavoitteena on madaltaa opiskelijoiden kynnystä löytää mielekästä vapaa-ajan tekemistä ja harrastuksia. Hankkeesta vastaa OYY:n toimistolla työskentelevä hyvinvointikoordinaattori, ja tuutorointia toteuttavat tehtävään perehdytetyt hyvinvointituutorit.

Instargam-tililtä saat ajantasaista  tietoa!

Hyvinvointihanke Instagramissa

Katso Notiosta tulevat aktiviteetit:

Hyvinvointihanke Notiossa

Tule mukaan

Hankkeen alustana toimii Moodle. Liity tilaan alla olevasta linkistä!

Liity työtilaan Moodlessa

Muut kanavat

Hankkeella on oma telegram-ryhmä, johon voi liittyä:

Telegram

Lisäksi voit liittyä hankkeen discord-kanavalle:

Discord-kanava

Tietoa osallistumisesta ja vaikutettavuudesta

 • Hankkeen toimintaan on osallistuttu jo yli 6 500 kertaa.
 • Jo noin 2 000 opiskelijaa on osallistunut toimintaan mukaan.
Palautekysely 2022
 • Vastaajista melkein 80 % koki, että hanke on kohentanut heidän mielenterveyttä.
 • Melkein 50% vastaajista kokee, että heidän fyysinen kunto on parantunut.
 • N. 60 % kertoi löytäneensä uusia ystäviä hankkeen parista
 • Lähes kaikki vastaajat suosittelevat hankkeen toimintaa myös muille opiskelijoille.
 • N. 85 % oli joko samaa mieltä tai täysin samaa mieltä väitteen: ”Olen löytänyt itselleni mielekästä tekemistä hyvinvointihankkeen avulla”, kanssa.

Timi Kärki

Hankekoordinaattori

Hyvinvointituutorointi