Jäsenpalvelut

Kaikki yliopistossa perustutkintoa suorittavat opiskelijat ovat ylioppilaskunnan jäseniä. Myös vaihto-opiskelijat ja väitöskirjatutkijat voivat liittyä jäseniksi.

Asiantuntijapalvelut

OYY:n jäsenet voivat pyytää neuvoja ja tukea asiantuntijoiltamme erilaisissa opiskelun ja opiskelijaelämän ongelmatilanteissa. 

Koulutuspoliittisen asiantuntijan puoleen voi kääntyä muun muassa silloin, jos kurssin arvosanan saaminen viivästyy tai opetuksen laatu ei ole tyydyttävää. Tukea saa myös opiskeluoikeuteen ja lisäaikaan liittyvissä kysymyksissä, oikaisupyyntöjen tekemisessä ja plagiointiepäilyihin liittyvissä tilanteissa.

Mikko Hakoniemi

Koulutuspoliittinen asiantuntija

Opintosuoritukset, opinto-oikeus, oikaisupyynnöt, plagiointi

Sosiaalipoliittinen asiantuntija tukee opiskelijoita hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Opiskelijat voivat pyytää neuvoja esimerkiksi asumiseen ja vapaa-aikaan liittyvissä kysymyksissä. Sosiaalipoliittinen asiantuntija auttaa myös selvittämään toimeentuloon ja tukiin liittyviä asioita, kuten tulorajojen huomiointi, mihin tukiin opiskelija on oikeutettu ja miten toimia, jos opintotuki lakkautetaan.

Essi Leinonen

Sosiaalipoliittinen asiantuntija

Toimeentulo, hyvinvointi, asuminen

Yhteisöasiantuntija työskentelee opiskelijajärjestöjen kanssa ja neuvoo esimerkiksi uuden järjestön perustamisessa, sääntöjen uudistamisessa tai tietoturva-asioissa. Yhteisöasiantuntija työskentelee myös kansainvälisten asioiden parissa ja voi olla kansainvälisten opiskelijoiden tukena esimerkiksi yliopiston apuraha-asioissa ja yliopistoyhteisöön mukaan pääsemisessä.

 

Lisää tietoa järjestöille suunnatuista palveluista

Viljami Viinikka

Yhteisöasiantuntija

Kansainvälisyys ja järjestöt

Lakineuvonta

OYY:n jäsenillä on mahdollisuus maksuttomaan lakineuvontaan ylioppilaskunnan kustantamana. Neuvoa voi kysyä mihin tahansa lakiasiaan liittyvään pulmaan.

Opiskelijat voivat ottaa yhteyttä lakipalveluihin aina kuukauden toisena keskiviikkona klo 14.30-16.00 välillä. Päivystysaikana voit soittaa numeroon 045 184 6979, lähettää sähköpostia osoitteeseen toimisto@firmanjuristi.fi tai käydä paikan päällä ilman ajanvarausta. Jos tarvitset neuvontaa etänä, voit varata ajan puhelimitse tai sähköpostilla. Varaudu esittämään opiskelijakorttisi!

Yhteystiedot:

Lakitoimisto Ahola & Haataja

Pakkahuoneenkatu 15 A 10, 90100 Oulu

toimisto@firmanjuristi.fi

Kevään 2024 neuvontapäivät:

10.4.

8.5.

12.6.

10.7.

Vippikassa

OYY voi myöntää jäsenilleen pienen lainan helpottamaan tilapäisiä talousvaikeuksia. Lainaa voi saada 200 euroa, ja sen takaisinmaksuaika on neljä kuukautta. Lainan voi saada kerran lukukauden aikana. Laina on koroton, mutta lainasumman lisäksi maksettavaksi tulee 8,40 euron käsittelykulut. Lainaa varten tarvitaan kaksi takaajaa.

 

Lainahakemus palautetaan OYY:n toimistoon sen aukioloaikoina. Yleensä lainapäätöksen saa heti, kun lainahakemus on jätetty. Lainahakemuslomakkeen saa ylioppilaskunnan toimistolta, tai voit ladata sen alta. Huomioithan, että lainaa varten tulee täyttää sekä Jäsenlainahakemus että Takaussitoumus. Lisätietoja sekä takaisinmaksuohjeet löydät jäsenlainahakemuksen ohjeista.

Viikkokirje

OYY lähettää lukuvuoden aikana viikoittain uutiskirjettä, jonka voivat tilata opiskelijat tai kuka tahansa ylioppilaskunnan toiminnasta kiinnostunut. Uutiskirjeestä saa tietoa tapahtumista, palveluista, kyselyistä ja mahdollisuuksista vaikuttaa ylioppilaskunnan ja yliopiston toimintaan.