Jaosto seuraa yliopiston päätöksentekoa ja tohtorikoulutuksen käytäntöjä, valvoo proaktiivisesti väitöstutkijoiden etuja ja hyvinvointia sekä jakaa väitöstutkijoille tietoisuutta heidän oikeuksistaan ja mahdollisuuksistaan vaikuttaa yliopiston päätöksentekoon. DRS ehdottaa hallintoelimiin hakevien väitöstutkijoiden valintaa OYY:n hallitukselle.
DRS:n kokoukset toimivat keskeisinä keskustelualueina ajankohtaisten asioiden ja kysymysten jakamiseen. Voit ottaa yhteyttä joko DRS:n puheenjohtajaan tai toimikunnan edustajiin, jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita liittyen tohtorinopintoihin ja tutkimukseen tai jos sinulla on aihe, josta haluaisit puhua kokouksessa.
DRS-edustajat Oulun yliopiston tutkijakoulun (UniOGS) toimielimissä
UniOGS johtoryhmä
DRS:n puheenjohtaja on UniOGS johtoryhmän jäsen. UniOGS johtoryhmän tehtävänä on tukea UniOGS:n dekaania tohtorikoulutuksen johtamisessa ja kehityksessä ja yliopiston strategian toteuttamisessa. Johtoryhmä keskustelee mm. tohtorikoulutuksen prosessien kehityksestä, sisäänottoaikatauluista ja -kriteereistä sekä matkatukien suuruuksista.
Väitöstutkijoiden jaoston puheenjohtaja / UniOGS johtoryhmän jäsen
Väitöstutkijoiden jaoston varapuheenjohtaja / UniOGS johtoryhmän varajäsen
UniOGS:n koulutuksen kehittämisryhmä
Koulutuksen kehittämisryhmän tehtävänä on arvioida ja kehittää yleisiä ja valmistavia kursseja sekä alakohtaista koulutusta Oulun yliopistolla. Koulutuksen kehittämisryhmä keskustelee esimerkiksi siitä, kuinka UniOGS:n kursseja voi kehittää palautteen perusteella sekä siitä, millaisia uusia kursseja UniOGS voisi tarjota.
Koulutustoimikunnat
Tohtorikoulutustoimikuntien päätöksillä on merkittävä vaikutus väitöstutkijoiden elämään. Tohtorikoulutustoimikunnat ohjaavat, kehittävät ja arvioivat tohtoritutkinto-ohjelmien toimintaa alan mukaan. Toimikunta muun muassa arvioi sisäänpääsyhakemuksia, tohtorikoulutuksen suunnitelmia ja valmiita väitöskirjoja. Lisäksi toimikunnat ovat vastuussa alakohtaisen tohtorikoulutuksen järjestämisestä. Toimikunnat tapaavat noin kerran kuussa.
Terveys- ja biotieteet (HB-DTC)
Tieto- ja sähkötekniikka (ITEE-DTC)
Tekniikka ja luonnontieteet (TNS-DTC)
DRS-edustajat muualla yliopiston hallinnossa
Tutkimusneuvosto
Tutkimusneuvosto tukee yliopiston johtokuntaa, johtoryhmää ja tutkimusrehtoria tieteellisen tutkimuksen edistämisessä yliopistolla. Neuvosto tekee myös ehdotuksia tutkimuskäytännöistä ja arvioi tutkimuksen laatua yliopistotasolla. Neuvosto keskustelee esimerkiksi uusista tieteellisistä suunnista, tohtorikoulutuksesta, rekrytoinnista sekä tutkimuksen eettisistä periaatteista ja laadun varmistamisesta.
Koulutusneuvosto
Koulutusneuvosto tukee yliopiston johtokuntaa ja koulutusrehtoria koulutuksen edistämisessä, tarjoaa aloitteita koulutuskäytäntöihin sekä opetuksen kehittämiseen liittyen ja arvioi yliopiston koulutuksen laatua. Koulutusneuvoston puheenjohtaja on koulutuksen vararehtori.
Mitä toimielimen jäsenyys tarkoittaa?
Toimielimen jäsenenä työskentelyyn kuuluu tutustuminen akateemisen päätöksenteon toimintatapoihin sekä yhteistyö muiden toimikunnan jäsenten ja sidosryhmien kanssa. Päätehtäväsi väitöstutkijoiden edustajana on varmistaa, että päätökset tehdään tasapuolisesti sekä ajaa muutosta sitä tarvittaessa. Toimielimestä riippuen kokouksia on keskimäärin kerran kuussa. Kokousmateriaalit toimitetaan etukäteen, joten esityslistaan ehtii tutustua ja aiheista keskustella muiden toimikunnan edustajien kanssa ennen kokousta. Toimielimelle voi myös esittää kokousaiheita ottamalla yhteyttä puheenjohtajaan.
Miten voit tuoda esiin työskennellessäsi oppimasi asiat:
Voit hakea opintopisteitä toiminnasta.
UniOGS:n suositukset opintopisteistä eri tohtorin opintoihin liittyvistä toiminnoista
Listaa toimesi CV:si kohtaan “muut akateemiset saavutukset”.
Lisätietoja edustajana toimimisesta saat ylioppilaskunnan koulutuspoliittiselta asiantuntijalta (kopoasiantuntija@oyy.fi). Voit myös ottaa yhteyttä DRS:n nykyisiin edustajiin lisätietoja varten. Huomioithan, että sinun tulee olla OYY:n jäsen edustajana toimiessasi.