Kansainvälisyys

Kansainvälisyys näkyy kampuksen jokapäiväisessä elämässä. Yliopistolla on paljon kansainvälisiä tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita. Lisäksi Oulun yliopisto on mukana useissa kansainvälisissä yhteistyöhankkeissa, joiden kautta opiskelijat voivat muun muassa ottaa kursseja tai lähteä vaihtoon.

Lisää tietoa yhteistyöhankkeista:

UNIC-yliopistoverkosto

Muut yhteistyöverkostot

Vaihto-opiskelu

Opiskelijoille on tarjolla ympäri maailman monenlaisia vaihto-ohjelmia , joiden kautta pääset vaihtamaan maisemaa! Lisätietoa saat yliopiston nettisivuilta sekä oppiaineesi kv-koordinaattorilta.

Vaihto-ohjelmia on runsaasti, ja voit myös hankkia oman vaihtopaikan. Vaihtoon voi lähteä kolmesta kuukaudesta peräti vuoden pituiselle ajalle kerrallaan. Lisäksi voit osallistua lyhyempiin vaihto-ohjelmiin, joissa osa ohjelmasta suoritetaan etänä. Vaihtoon voi mennä useamminkin kuin kerran, ja voit lähteä ulkomaille myös työharjoitteluun. Kansainvälinen harjoittelu yhdistää samalla kansainvälistymisen ja työkokemuksen hankkimisen.

Vaihto-opinnot ja/tai harjoittelu ulkomailla kannattaa suunnitella etukäteen, jotta saat mahdollisimman paljon siitä irti. Yliopiston nettisivuilta ja kv-koordinaattoreilta saat lisätietoa apurahoista, vaihtokohteista sekä muista vaihtoon liittyvistä asioista.

Tietoa vaihto-opinnoista yliopiston sivuilla

Tietoa ulkomaan harjoitteluista yliopiston sivuilla

 

Kieliopinnot

 

Oulun yliopiston kieli- ja viestintäkoulutus tarjoaa monipuolista kieliopetusta. Jokaisella tiedekunnalla on omia tieteenalakohtaisia kielikursseja.

Kieliopinnot yliopistossa

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto tarjoaa lisäksi opetusta harvinaisemmissa kielissä. Oulun yliopiston opiskelijoilla on mahdollisuus tietyissä puitteissa osallistua kesäyliopiston opetukseen. 

Kieliopinnot kesäyliopistossa

Kansainvälinen Oulu

Kansainvälisten kokemuksien hankkiminen on mahdollista myös kotona! Voit osallistua järjestöjen kansainväliseen toimintaan, tuutoroida kansainvälisiä opiskelijoita, osallistua Oulussa järjestettäviin kansainvälisiin tapahtumiin tai kohentaa kielitaitoa Cafe Linguassa.

 

Opiskelijajärjestöt

KV-opiskelijoiden kummina toimiminen

Cafe Lingua