Uuden opiskelijan muistilista

Tutustu ylioppilaskuntaan

Oulun yliopiston opiskelijat ovat automaattisesti OYY:n eli Oulun yliopiston ylioppilaskunnan jäseniä. OYY toimii jäsentensä edunvalvojana yliopistossa ja kaupungissa, ja sen lisäksi tarjoaa muun muassa asiantuntijapalveluita tueksi opiskelijaelämän pulmiin.

Hanki opiskelijakortti

Opiskelijakorttia voi käyttää mobiilissa Tuudo- tai Pivo-sovelluksissa, tai hankkia muovisen opiskelijakortin. 

lisää tietoa opiskelijakortista sivuiltamme

Maksa YTHS-maksu

Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle joka lukukaudelta. Maksu on pakollinen kaikille läsnäoleville tutkintoa suorittaville opiskelijoille, ja se oikeuttaa käyttämään ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön eli YTHS:n palveluita. Maksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2022. Syyslukukauden maksun eräpäivä on 30.9. 

Lisätietoja terveydenhoitomaksusta ja maksamisesta Kelan sivuilla

Hae opintotukea

Opintotukea ja yleistä asumistukea kannattaa hakea heti kun opiskelupaikka ja asunto opintojen ajaksi ovat varmistuneet. Ruuhka-aikana hakemusten käsittelyssä voi mennä yli kuukausi. Hakemukset voi tehdä sähköisesti Kelan oma asiointi-palvelussa.

 

Löydä katto pään päälle

Opiskelija-asuntoja Oulussa tarjoaa Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö PSOAS. PSOASilla on tarjolla niin soluhuoneita kuin yksiöitä ja isompiakin asuntoja. Erityisesti nuorten asumiseen on erikoistunut Oulun seudun nuorisoasuntoyhdistys OsNa ry, jonka kautta voi saada myös asumisohjaajan palveluita. Myös muilla vuokranantajilla on runsaasti tarjontaa Oulussa niin kampusten läheisyydessä kuin esimerkiksi keskustassa ja sen lähiympäristössä.

PSOASin sivut

Liikkuminen Oulussa

Oulu on pyöräilykaupunki, ja uusien pyöräilybaanojen myötä pyörällä liikkuminen on entistä sujuvampaa. Pyöräilyä voi siis suositella kaikille joille se on mahdollista, ainakin hyvillä säillä syksyisin ja keväisin!

Jos asut kauempana kampuksesta, julkinen liikenne on hyvä vaihtoehto kulkemiseen. Alle 25-vuotiaat opiskelijat saavat automaattisesti kuukausilipun edullisemmalla nuorisohinnalla. 25 vuotta täyttäneet opiskelijat saavat alennuksen käymällä Oulu10-palvelupisteessä todistamassa opiskelijastatuksen aina lukuvuoden alkaessa. 

 

Iske kiinni opintoihin

Uusille opiskelijoille järjestetään erilaisia infotilaisuuksia ja orientaatioita, joiden avulla saa tietoa opinnoista, niiden järjestämisestä ja myös opiskelijaelämään liittyvistä asioista. Uusia opiskelijoita opastavat pienryhmäohjaajat. Orientaatioviikko alkaa suurimmalla osalla opiskelijoista maanantaina 29.8. 

Tietoa opintojen aloituksesta yliopiston sivuilta

Liity ainejärjestöön

Jokaisella opintoalalla on om ainejärjestönsä, joka valvoo opiskelijoiden etuja ja järjestää vapaa-ajan toimintaa ja tapahtumia. Ainejärjestön kautta saa myös hankittua opiskelijahaalarit! Lisää tietoa ainejärjestöistä saa pienryhmäohjaajilta.

Listaus ainejärjestöistä sivuillamme

Löydä harrastuksia ja lähde liikkumaan

Hyvinvointituutorointi tarjoaa kaikille Oulun yliopiston opiskelijoille mahdollisuuden kokeilla uusia harrastuksia helposti tuutoreiden ohjaamana. Tarjolla on kulttuuria, liikuntaa ja monenlaista muutakin ajanvietettä. 

Oulun korkeakoululiikunta OKKL tarjoaa opiskelijoille laajan valikoiman liikuntamahdollisuuksia, joihin pääsee käsiksi hankkimalla sporttipassin. Tarjolla on sekä viikottaisia tunteja että erillisiä kursseja. Lisäksi sporttipassilla saa alennuksia useiden yhteistyökumppaneiden palveluista.

Ylioppilaskunnan piirissä toimii myös erilaisia harrastejärjestöjä, joissa voit jatkaa harrastusta muiden opiskelijoiden seurassa tai löytää ihan uutta ajanvietettä. Järjestöistä löytyy niin musiikkia, liikuntaa kuin taidetta ja pelejäkin.

Tietoa hyvinvointituutoroinnista sivuillamme

Oulun korkeakoululiikunnan nettisivut

Listaus harrastejärjestöistä sivuillamme

Pysy ajan tasalla

Seuraa yliopiston viestintää opiskelijoille, niin tiedät mitä tapahtuu sekä kursseillasi että koko yliopistoyhteisössä. Tärkeää informaatiota löytyy esim. yliopiston opiskelijalle-nettisivulta. Uutisia pääsee lukemaan myös Tuudon kautta! Päivitä Peppi-järjestelmään sähköpostiosoite jota seuraat säännöllisesti, jotta saat kaiken tarpeellisen tiedon opinnoistasi.

Tilaa OYY:n viikkokirje, ja saat lukuvuoden aikana koosteen opiskelijaelämän uutisista ja tapahtumista suoraan sähköpostiisi. Myös OYY:n some-kanavia seuraamalla pysyt mukana siinä, mitä tapahtuu ja mitä mahdollisuuksia osallistua ylioppilaskunnan toimintaan on tarjolla.

Oman oppiaineen, ainejärjestön ja kattokillan tiedotuslistoille kannattaa myös liittyä, jotta saa erityisesti omaa alaa, tiedekuntaa ja ainejärjestöä koskevaa tietoa. Näistä saa lisää tietoa pienryhmäohjaajilta.

OYY Facebookissa
OYY Instagramissa

 

Oulun ylioppilaslehti ja tapahtumakalenteri

Pilkahduksia opiskelijaelämästä, mielenkiintoisten henkilöiden tarinoita, Oulun yliopistolla tehtävää tiedettä ja ajankohtaisia ilmiöitä jo vuodesta 1961. 

Seuraamalla Oulun ylioppilaslehteä pysyt parhaiten perillä Oulun yliopistoa koskevista uutisista, tieteestä, ajankohtaisista ilmiöistä ja Oulun kulttuurista. Oulun ylioppilaslehti ilmestyy neljä kertaa lukuvuodessa printtinumerona sekä viikottain päivittyvänä verkkojulkaisuna osoitteessa oulunylioppilaslehti.fi. Voit lukea lehden uusimmat jutut myös mobiilisovellus Tuudosta.

Voit tilata lehden vuosikerran (sis. neljä lehteä, alkaen seuraavasta printtilehdestä) kannettuna kotiovellesi jäsenhintaan 9,90 euroa. Oulun ylioppilaslehden ilmaisjakelupisteet löydät Oulun yliopiston Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilta. Keskustan alueelta lehden voi napata mukaan esimerkiksi Oulun pääkirjastolta sekä kulttuuritalo Valveelta. Printin näköislehteä voi lukea myös Issuu.comissa.

Lehden tapahtumakalenterista näet kaikki korkeakouluyhteisön ajankohtaiset tapahtumat ympäri yli tiedekuntarajojen.

Seuraa lehden somekanavia Facebookia, Twitteriä ja Instagramia.

 

Skip to content