Jäsenyys ja jäsenpalvelut

OYY on oululaisten yliopisto-opiskeijoiden edunvalvoja, joka pyrkii olemaan jäsenistönsä näköinen.

Kaikki yliopistossa perustutkintoa suorittavat opiskelijat ovat ylioppilaskunnan jäseniä. Myös vaihto-opiskelijat ja jatko-opiskelijat voivat ryhtyä jäseniksi.

OYY on oululaisten yliopisto-opiskeijoiden edunvalvoja, joka pyrkii olemaan jäsenistönsä näköinen. Valvomme etujasi niin yliopistolla, Oulun kaupungissa kuin valtakunnallisellakin tasolla. Etusi voivat olla aineettomia tai hyvinkin rahanarvoisia. Kukkaroa huojentaviin etuihin, jotka ylioppilasliike on aikojen saatossa taistellut sinulle, pääset käsiksi näyttämällä opiskelijakorttiasi.

Asiantuntijapalvelut

Saat yksilökohtaista neuvontaa edunvalvonta-asiaintuntjoiltamme. Tavoitatat heidät kaikki sähköpostilla osoitteesta help@oyy.fi!

Henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä.

Lakiasiainneuvonta

Ylioppilaskunnan jäsenenä sinulla on mahdollisuus maksuttomaan lakiasiainneuvontaan ylioppilaskunnan kustantamana tiettyinä ajankohtina. Oulun yliopiston ylioppilaskunnan jäsenten lakiasiainneuvontapalvelut tuottaa Lakitoimisto Ahola & Seppänen (Pakkahuoneenkatu 15 A 10, 90100 Oulu)

Vastaanottoaika on vuoden 2021 alusta alkaen aina kuukauden toisena keskiviikkona klo 14:3016:00 välillä. Neuvoja voit hakea paikan päältä tai soittaa päivystysaikana numeroon: 045 1846 979. Muista opiskelijakortti! Voit myös varata ajan verkkoneuvotteluun puhelimella 045 1846 979 tai sähköpostilla info@lakitoimistoas.fi

Vuoden 2021 neuvontapäivät:
10.2.
10.3.
14.4.
12.5.
16.6.
14.7.
11.8.
15.9.
13.10.
10.11.
15.12.

Vippikassa

Iskikö akuutti rahapula? Ei hätää, sillä OYY myöntää tilapäisissä rahavaikeuksissa painiskeleville jäsenilleen lainoja. Lainaa saa 200 euroa ja lainan takaisinmaksuaika on neljä kuukautta. Lainan voi saada kerran  jokaisen lukukauden aikana. Vippiä varten tarvitset kaksi takaajaa. Vippilaina on koroton, mutta lainan hakija maksaa lainasummasta 8,40 euron käsittelykulut.

Lainahakemus palautetaan OYY:n toimistoon sen aukioloaikana. Yleensä lainapäätöksen saa heti, kun lainahakemus on jätetty. Lainahakemuksen saa ylioppilaskunnan toimistolta tai jäsenlainahakemus- ja jäsenlainan takaussitoumus -linkeistä. Huomioithan, että lainaa varten tulee täyttää sekä Jäsenlainahakemus että Takaussitoumus. Lisätietoja sekä takaisinmaksuohjeet löydät jäsenlainahakemuksen ohjeista.

Tapahtumat

OYY järjestää vuosittain monia tapahtumia, joista isoin on lukuvuoden avajaistapahtuma Vulcanalia.

Oulun ylioppilaslehti ja tapahtumakalenteri

Seuraamalla Oulun ylioppilaslehteä pysyt parhaiten perillä Oulun yliopistolla tapahtuvista muutoksista, tieteestä  ja ajankohtaisia ilmiöitä. Oulun ylioppilaslehti ilmestyy verkkojulkaisuna osoitteessa oulunylioppilaslehti.fi. Lehden tapahtumakalenterista näet kaikki ajankohtaiset tapahtumat ympäri yli tiedekuntarajojen.

Lukuvuonna 2020–2021 ylioppilaskunnan jäsenmaksu on 85,5 euroa, (syyskukukausi 57 euroa, kevätlukukausi 28,50 euroa) josta YTHS:n terveydenhoitomaksun osuus on syyslukukaudelta 2020 28,5 euroa. Keväästä 2021 alkaen YTHS:n terveydenhoitomaksua ei kerätä enää osana ylioppilaskunnan jäsenmaksua, vaan opiskelija maksaa sen suoraan Kelalle. Lue täältä ohjeet korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun maksamiseen. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksettuasi voit elokuun 1. päivästä lähtien ladata sähköisen opiskelijakortin Pivon ja/tai Tuudon tai hakea lukuvuositarran opiskelijalijakorttiisi. Toimistomme ollessa toistaiseksi suljettu, voi tarran myös tilata kotiin kide.appin kautta.

Uusi opiskelija: kun olet ottanut opiskelupaikan vastaan, ilmoittaudu Opintopolku.fi -sivuston kautta ja maksa jäsenmaksu.

Jatkava opiskelija: tee lukuvuosi-ilmoittautuminen ja maksa jäsenmaksu OILI-järjestelmällä ilmoittautumisaikana.  WebOodissa voit tarkistaa ja korjata omat yhteystietosi.

Lisätietoa lukuvuosi-ilmoittautumisesta.

Huomioithan, että jäsenmaksusi tulee olla maksettuna ennen kuin voit käyttää YTHS:n palveluja.  Tämä kannattaa huomioida erityisesti lukuvuoden vaihtuessa heinä-elokuun vaihteessa. Jotta voit käyttää YTHS:n palveluita elokuussa 2020, syksyn 2020 jäsenmaksun tulee olla maksettuna.

Vain yliopistossa läsnäolevat opiskelijat voivat olla ylioppilaskunnan jäseniä. Suurin osa eduistamme on kohdennettu ainoastaan perustutkinto-opiskelijoille. Jatkotutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksun ja palvelut voit tarkastaa täältä.

Halutessasi voit myös kätevästi jäsenmaksun maksamisen yhteydessä lahjoittaa SYL:n kehitysyhteistyökeräykseen, missä OYY on mukana (2019/561/Rabita). Vuosina 2019-2022 toteutamme Etiopiassa hanketta, jolla tuetaan vammaisten mahdollisuuksia opiskella korkeakouluissa Etiopiassa. Etiopiassa oppilaitokset eivät pysty tarjoamaan heille tarvittavaa tukea, esimerkiksi äänimuodossa olevia asiakirjoja, viittomakielen tulkkeja tai esteettömiä luokkahuoneita ei usein ole tarjolla. Kohdeyliopistot Etiopiassa ovat Dille, Debre Berhan ja Jimma. Vapaaehtoisilla lahjoituksilla katetaan hankkeen omavastuuosuutta, suurin osa hankekuluista katetaan Ulkoministeriön tuella. Voit myös tilata Oulun ylioppilaslehden kotiisi.

Yliopiston ohjeet uusien opiskelijoiden lukuvuosi-ilmoittautumiseen löydät täältä, jatkavien opiskelijoiden ohjeita täältä.

Jos sinulta puuttuvat yliopiston käyttäjätunnukset, verkkopankkitunnukset tai molemmat, voit maksaa jäsenmaksun suoraan tilillemme. Maksa ensisijaisesti Oilissa tai Opintopolussa, ja ota tarvittaessa yhteyttä osoitteeseen toimisto@oyy.fi jos et ole varma miten toimia. Huom! Uusilla opiskelijoilla yliopiston tunnusten aktivoitumisessa kestää noin vuorokausi! Lisätietoa tunnusten aktivoinnista täältä.

 

Jäsenmaksun maksutiedot:

Saaja: Oulun yliopiston ylioppilaskunta
Tilinumero (IBAN): FI20 5741 3620 0141 31
Summa: 85,5 e (syyskukukausi 57 euroa, kevätlukukausi 28,50 euroa + mahdolliset vapaaehtoiset maksut)
Viestikenttään: Oma nimesi

Voit myös maksaa jäsenmaksun käteisellä tai kortilla toimistollemme.
Erkki Koiso-Kanttilankatu 1, 2T-ovi, 1.krs (Linnanmaan kampus)

Jos maksat tilisiirrolla, toimita kuitti tiedekuntasi toimistoon rekisteröintiä varten.

Jatko-opiskelijat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskunnan jäseniksi. Jäsenyys oikeuttaa jatko-opiskelijan OYY:n tarjoamiin jäsenpalveluihin ja opiskelija-alennuksiin siinä missä perustutkinto-opiskelijatkin. Perustutkinto-opiskelijoille tarkoitetut valtakunnalliset etuudet eivät kuitenkaan ole jatko-opiskelijoiden käytössä.

Vaikka jatko-opiskelija ei ole oikeutettu YTHS:n palveluihin, VR:n opiskelija-alennukseen, Matkahuollon opiskelija-alennuksiin tai opiskelijoiden ateriatukeen, voi jatko-opiskelijakin saada etuja opiskelijoiden nettialusta Frankin kautta, opiskelijahintaisia lippuja erilaisiin tapahtumiin, halvempia harrastusmahdollisuuksia ja alennuksia eri kaupoissa.

Ja jos aloittelevan tutkijan elämä alkaa pakittaa, voi jatko-opiskelija OYY:n jäsenenä kääntyä jäsenpalvelujemme puoleen. Meiltä saa maksuttoman lakimiesneuvonnan, vippilainapalvelun ja asiantuntijasihteeristömme neuvontapalvelut. Jatko-opiskelijajäsenemme voivat myös osallistua OYY:n tapahtumiin ja toimintaan.

Jäseninä jatko-opiskelijat saavat myös mahdollisuuden järjestäytyä ja vaikuttaa tohtorikoulutuksen kehittämisen puolesta. OYY:n jatko-opiskelijajäsenet saavat äänestää ja asettua ehdolle esim. edustajistovaaleissa ylioppilaskunnan sääntöjen mukaisesti.

Ylioppilaskunnassa toimii jatko-opiskelijajaosto (Doctoral Students’ Section). Jatko-opiskelijoiden jaosto pyrkii kokoamaan yhteen erilaisten jatko-opiskelijoiden äänen ja tuomaan esille heidän tarpeitaan Oulun yliopistossa ja ylioppilaskunnassa. Kaikki jatko-opiskelijat ovat tervetulleita mukaan, mutta ainostaan ylioppilaskunnan jäsenet saavat toimia jaoston varsinaisina jäseninä ja puheenjohtajana. Jaostossa voit tavata uusia tutkijakavereita! Kokouksista tiedotetaan yliopiston doctoralstudents-listalla ja OYY:n nettisivuilla sekä jaoston ilmoitustaululla ylioppilaskunnan toimiston ulkopuolella. Jaosto toimii englanniksi.

Jatko-opiskelijoiden omalle doctoralstudents-sähköpostilistalle voit liittyä täällä.

Tällä hetkellä OYY:ssa on noin 250 jatko-opiskelijajäsentä. OYY koordinoi tohtoriopiskelijajäsenten valintaa Oulun yliopiston tutkijakoulun tohtorikoulutustoimikuntiin sekä koulutuksen kehittämisryhmään. Tohtorikoulutustoimikuntiin ja UniOGSin koulutuksen kehittämisryhmään voivat hakea kaikki OYY:n jäsenenä olevat Oulun yliopiston jatko-opiskelijat. Hakukuulutukset löydät halloped.fi -sivustolta.

Jäseneksi ilmoittautuminen ja jäsenmaksu

Jatko-opiskelijoiden jäsenmaksu on pienempi kuin perustutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksu, sillä se ei sisällä YTHS:n palvelumaksua. Jäsenmaksun suuruuden päättää vuosittain ylioppilaskunnan edustajisto. Lukuvuonna 2020–21 jäsenmaksu jatko-opiskelijoille on 57 euroa lukuvuodelta tai 28,5 euroa lukukaudelta.

Jatko-opiskelijat voivat ilmoittautua ja maksaa jäsenmaksunsa milloin tahansa lukuvuoden aikana. Liityttyäsi ylioppilaskunnan jäseneksi saat jäsenyydestä kertovan vihreän jatko-opiskelijakortin (perustutkinto-opiskelijoiden kortti on sininen). Opiskelijakortin pääset tilaamaan täältä. 

Huomaa: jatko-opiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, VR:n opiskelija-alennukseen, Matkahuollon opiskelija-alennuksiin tai opiskelijoiden ateriatukeen.

Skip to content