Jäsenyys ja jäsenpalvelut

OYY on oululaisten yliopisto-opiskeijoiden edunvalvoja, joka pyrkii olemaan jäsenistönsä näköinen.

Kaikki yliopistossa perustutkintoa suorittavat opiskelijat ovat ylioppilaskunnan jäseniä. Myös vaihto-opiskelijat ja jatko-opiskelijat voivat ryhtyä jäseniksi.

OYY on oululaisten yliopisto-opiskeijoiden edunvalvoja, joka pyrkii olemaan jäsenistönsä näköinen. Valvomme etujasi niin yliopistolla, Oulun kaupungissa kuin valtakunnallisellakin tasolla. Etusi voivat olla aineettomia tai hyvinkin rahanarvoisia. Kukkaroa huojentaviin etuihin, jotka ylioppilasliike on aikojen saatossa taistellut sinulle, pääset käsiksi näyttämällä opiskelijakorttiasi.

Asiantuntijapalvelut

Saat yksilökohtaista neuvontaa edunvalvonta-asiaintuntjoiltamme. Tavoitatat heidät kaikki osoitteesta help@oyy.fi.

Lakiasiainneuvontaa

Ylioppilaskunnan jäsenenä sinulla on mahdollisuus maksuttomaan lakiasiainneuvontaan ylioppilaskunnan kustantamana. Neuvontapalvelua antaa:

Asianajotoimisto Marja-Riitta Immonen
Pakkahuoneenkatu 5 A 1, 90100 Oulu (sisäänkäynti sisäpihan puolelta)

Erillistä ajanvarausta ei tarvita. Puhelin- tai sähköpostineuvonnan antaminen ei onnistu, joten neuvoja pitää mennä kysymään paikan päälle. Muista ottaa opiskelijakorttisi mukaan!

Syksyn 2019 neuvonta-ajankohdat:

17.9., 8.10., 12.11. ja 10.12.

Vastaanottoaika on klo 14:30-16:00 välillä.

Vippikassa

Iskikö akuutti rahapula? Ei hätää, sillä OYY myöntää tilapäisissä rahavaikeuksissa painiskeleville jäsenilleen lainoja. Lainaa saa 200 euroa ja lainan takaisinmaksuaika on neljä kuukautta. Lainan voi saada kerran  jokaisen lukukauden aikana. Vippiä varten tarvitset kaksi takaajaa. Vippilaina on koroton, mutta lainan hakija maksaa lainasummasta 8,40 euron käsittelykulut.

Lainahakemus palautetaan OYY:n toimistoon sen aukioloaikana. Yleensä lainapäätöksen saa heti, kun lainahakemus on jätetty. Lainahakemuksen saa ylioppilaskunnan toimistolta tai jäsenlainahakemus- ja jäsenlainan takaussitoumus -linkeistä. Huomioithan, että lainaa varten tulee täyttää sekä Jäsenlainahakemus että Takaussitoumus. Lisätietoja sekä takaisinmaksuohjeet löydät jäsenlainahakemuksen ohjeista.

Tapahtumat

OYY järjestää vuosittain monia tapahtumia, joista isoin on lukuvuoden avajaistapahtuma Vulcanalia.

Oulun ylioppilaslehti ja tapahtumakalenteri

Seuraamalla Oulun ylioppilaslehteä pysyt parhaiten perillä Oulun yliopistolla tapahtuvista muutoksista, tieteestä  ja ajankohtaisia ilmiöitä. Oulun ylioppilaslehti ilmestyy verkkojulkaisuna osoitteessa oulunylioppilaslehti.fi. Lehden tapahtumakalenterista näet kaikki ajankohtaiset tapahtumat ympäri yli tiedekuntarajojen.

Lukuvuonna 2019–2020 ylioppilaskunnan jäsenmaksu on 114 euroa, josta YTHS:n terveydenhoitomaksun osuus on 57 euroa. Huomioithan, että jäsenmaksusi tulee olla maksettuna ennen kuin voit käyttää YTHS:n palveluja.  Tämä kannattaa huomioida erityisesti lukuvuoden vaihtuessa heinä-elokuun vaihteessa. Jotta voit käyttää YTHS:n palveluita elokuussa 2019, syksyn 2019 jäsenmaksun tulee olla maksettuna.

Vain yliopistossa läsnäolevat opiskelijat voivat olla ylioppilaskunnan jäseniä. Suurin osa eduistamme on kohdennettu ainoastaan perustutkinto-opiskelijoille. Jatkotutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksun ja palvelut voit tarkastaa täältä.

Halutessasi voit myös kätevästi jäsenmaksun maksamisen yhteydessä lahjoittaa SYL:n kehitysyhteistyökeräykseen, missä OYY on mukana (2019/561/Rabita). Vuosina 2019-2022 toteutamme Etiopiassa hanketta, jolla tuetaan vammaisten mahdollisuuksia opiskella korkeakouluissa Etiopiassa. Etiopiassa oppilaitokset eivät pysty tarjoamaan heille tarvittavaa tukea, esimerkiksi äänimuodossa olevia asiakirjoja, viittomakielen tulkkeja tai esteettömiä luokkahuoneita ei usein ole tarjolla. Kohdeyliopistot Etiopiassa ovat Dille, Debre Berhan ja Jimma. Vapaaehtoisilla lahjoituksilla katetaan hankkeen omavastuuosuutta, suurin osa hankekuluista katetaan Ulkoministeriön tuella.

Lukuvuonna 2019 aloittavat opiskelijat ilmoittautuvat Opintopolku.fi -sivuston kautta samalla kun ottavat opiskelupaikan vastaan. Jatkavat opiskelijat voivat tehdä lukuvuosi-ilmoittautumisen OILI-järjestelmällä ilmoittautumisaikana. Opiskelijat, joilla on erillinen opiskeluoikeus ja opiskelijat, jotka eivät pysty ilmoittautumaan OILIssa, ilmoittautuvat yliopistoon WebOodissa. WebOodissa voit myös tarkistaa ja korjata omat yhteystiedot. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksettuasi voit elokuun 1. päivästä lähtien voit ladata sähköisen opiskelijakortin Frankin tai Tuudon tai hakea lukuvuositarran opiskelijalijakorttiisi.

Jos sinulta puuttuvat yliopiston käyttäjätunnukset, verkkopankkitunnukset tai molemmat, voit maksaa jäsenmaksun suoraan tilillemme.

Jäsenmaksun maksutiedot:

Saaja: Oulun yliopiston ylioppilaskunta
Tilinumero (IBAN): FI20 5741 3620 0141 31
Summa: 114,00 e (+ mahdolliset vapaaehtoiset maksut)
Viestikenttään: Oma nimesi

Voit myös maksaa jäsenmaksun käteisellä tai kortilla toimistollemme.
Erkki Koiso-Kanttilankatu 1, 2T-ovi, 1.krs (Linnanmaan kampus)

Jos maksat tilisiirrolla, toimita kuitti tiedekuntasi toimistoon rekisteröintiä varten.

Jatko-opiskelijat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskunnan jäseniksi. Jäsenyys oikeuttaa jatko-opiskelijan OYY:n tarjoamiin jäsenpalveluihin ja opiskelija-alennuksiin siinä missä perustutkinto-opiskelijatkin. Perustutkinto-opiskelijoille tarkoitetut valtakunnalliset etuudet eivät kuitenkaan ole jatko-opiskelijoiden käytössä.

Vaikka jatko-opiskelija ei ole oikeutettu YTHS:n palveluihin, VR:n opiskelija-alennukseen, Matkahuollon opiskelija-alennuksiin tai opiskelijoiden ateriatukeen, voi jatko-opiskelijakin saada etuja opiskelijoiden nettialusta Frankin kautta, opiskelijahintaisia lippuja erilaisiin tapahtumiin, halvempia harrastusmahdollisuuksia ja alennuksia eri kaupoissa.

Ja jos aloittelevan tutkijan elämä alkaa pakittaa, voi jatko-opiskelija OYY:n jäsenenä kääntyä jäsenpalvelujemme puoleen. Meiltä saa maksuttoman lakimiesneuvonnan, vippilainapalvelun ja asiantuntijasihteeristömme neuvontapalvelut. Jatko-opiskelijajäsenemme voivat myös osallistua OYY:n tapahtumiin ja toimintaan.

Jäseninä jatko-opiskelijat saavat myös mahdollisuuden järjestäytyä ja vaikuttaa tohtorikoulutuksen kehittämisen puolesta.  OYY:n jatko-opiskelijajäsenet saavat äänestää ja asettua ehdolle esim. edustajistovaaleissa ylioppilaskunnan sääntöjen mukaisesti.

Ylioppilaskunnassa toimii jatko-opiskelijajaosto (Doctoral Students’ Section). Jatko-opiskelijoiden jaosto pyrkii kokoamaan yhteen erilaisten jatko-opiskelijoiden äänen ja tuomaan esille heidän tarpeitaan Oulun yliopistossa ja ylioppilaskunnassa. Kaikki jatko-opiskelijat ovat tervetulleita mukaan, mutta ainostaan ylioppilaskunnan jäsenet saavat toimia jaoston varsinaisina jäseninä ja puheenjohtajana. Jaostossa voit tavata uusia tutkijakavereita! Kokouksista tiedotetaan yliopiston doctoralstudents-listalla ja OYY:n nettisivuilla sekä jaoston ilmoitustaululla ylioppilaskunnan toimiston ulkopuolella.

Jatko-opiskelijoiden omalle doctoralstudents-sähköpostilistalle voit liittyä täällä.

Tällä hetkellä OYY:ssa on noin 250 jatko-opiskelijajäsentä. OYY koordinoi tohtoriopiskelijajäsenten valintaa Oulun yliopiston tutkijakoulun tohtorikoulutustoimikuntiin.

Jäseneksi ilmoittautuminen ja jäsenmaksu

Jatko-opiskelijoiden jäsenmaksu on pienempi kuin perustutkinto-opiskelijoiden jäsenmaksu, sillä se ei sisällä YTHS:n palvelumaksua. Jäsenmaksun suuruuden päättää vuosittain ylioppilaskunnan edustajisto. Lukuvuonna 2018–19 jäsenmaksu jatko-opiskelijoille on 57 euroa lukuvuodelta tai 28,5 euroa lukukaudelta.

Jatko-opiskelijat voivat ilmoittautua ja maksaa jäsenmaksunsa milloin tahansa lukuvuoden aikana. Liityttyäsi ylioppilaskunnan jäseneksi saat jäsenyydestä kertovan vihreän jatko-opiskelijakortin (perustutkinto-opiskelijoiden kortti on sininen). Opiskelijakortin pääset tilaamaan täältä. 

Huomaa: jatko-opiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin, VR:n opiskelija-alennukseen, Matkahuollon opiskelija-alennuksiin tai opiskelijoiden ateriatukeen.

Oulun ylioppilaslehdestä ilmestyy neljä paperilehteä vuodessa. Jatkuvasti päivittyvää verkkolehteä voi lukea osoitteessa oulunylioppilaslehti.fi ja mobiilisovellus Tuudossa. Paperilehti on jaossa Oulun yliopiston Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilla ja kulttuuritalo Valveella, lehden voi tilata kotiin kannettuna tällä nettilomakkeella. Vanhoihin lehtiin voit tutustua lehtiarkistossa.

Skip to content