Opiskelijakortti

Opiskelijakortti on avain opiskelijaetuihin

Ylioppilaskunnan jäsenyys tarjoaa sinulle monia etuja ja palveluita. Yksi merkittävä etu on opiskelijakortti, jolla saat palveluita ympäri kampuksen sekä opiskelija-alennuksia joka puolella maata.

Kanna opiskelijakorttiasi mukanasi lompakossa aina – voit törmätä alennusmahdollisuuksiin missä vaan!

Opiskelijana olet oikeutettu merkittävään KELAn tarjoamaan ateriatukeen, kun näytät voimassa olevaa opiskelijakorttia opiskelijaravintolassa. Kortti tarjoaa sinulle myös alennuksia koulutarvikkeista, matkoista, julkisesta liikenteestä, pitkän matkan juna- ja bussimatkoista sekä kulttuurista. Saat myös alennusta eri liikkeistä niin verkossa kuin ympäri Suomen.

Tarvitset korttia mm.

  • YTHS:n palveluita käyttäessäsi
  • tenteissä opinto-oikeuden ja henkilöllisyyden todentamiseen
  • kaupoissa (tsekkaa paikat, joista saat opiskelija-alennusta, frank.fi -sivulta)
  • junassa ja kaukoliikenteen bussimatkoja ostaessasi
  • opiskelijaravintoloissa
  • ostaessasi opiskelijahintaista paikallisliikenteen bussikorttia

Frank App

Voit ladata Frankin digitaalisen opiskelijakortin älypuhelimille helposti frank.fi-nettisivustolta. Sähköinen opiskelijakortti toimii kuten perinteinen opiskelijakortti, mutta kulkee mukanasi kätevästi puhelimessa.

Samalta nettisivulta voit myös halutessasi tilata muovisen opiskelijakortin. Frankin sivuilta voit halutessasi tilata myös ISIC-yhdistelmäkortin, joka oikeuttaa moniin opiskelija-alennuksiin myös ulkomailla. HUOM! ISIC Finlandin nettisivuilta tilattu kansainvälinen ISIC-opiskelijakortti ilman yhdistelmäominaisuutta ei oikeuta Suomessa Kelan ateriatukeen, VR:n tai Matkahuollon alennuksiin.

Frank-verkkopalvelu

Frank on valtakunnallisten opiskelijajärjestöjen (SYL, SAMOK, SLL, SAKKI) ja KILROYn omistama yritys, joka tarjoaa rahanarvoisia etuja opiskelijoille. Frank neuvottelee parhaat diilit opiskelijoita kiinnostavien yritysten kanssa ja kokoaa nämä edut verkkopalveluunsa. Lisäksi Frank tuottaa maksuominaisuudellisen valtakunnallisen opiskelijakortin yhteistyössä Danske Bankin kanssa.

Frank vinkkaa sinulle opiskelijaelämän rahanarvoisista hyödyistä etupalvelussaan, josta löydät kaikki Suomen opiskelijaedut kootusti yhden nettisivun alta. Kaikki Frankin sopimat opiskelijaedut ovat myös OYY:n jäsenten käytettävissä.

Astele siis sisään opiskelijoiden omaan frank.fi –etupalveluun ja tutustu opiskelijaetuihisi!

Tuudo-opiskelijatunniste oikeuttaa valtakunnallisiin opiskelijaetuihin, kuten opiskelijaruokailuun Kelan tukemissa ravintoloissa sekä alennuksiin VR:n ja Matkahuollon palveluissa. Tulevaisuudessa Oulun yliopiston opiskelijat voivat tutustua myös ylioppilaskunnan palveluihin Tuudo-sovelluksen kautta.

Tuudon opiskelijatunnisteen saa käyttöönsä heti, kun lataa sovelluksen sovelluskaupasta ja kirjautuu sisään Oulun yliopiston tunnuksilla. Kortin käyttöönotto voi vaatia sovelluksen päivittämisen. Jos korttia ei näy Tuudossa, kirjaudu ulos sivupalkin asetukset-valikosta ja kirjaudu sitten takaisin sisään tunnuksillasi.

Mikäli opiskelijatunnisteen käyttöönotossa on ongelmia, voit lähettää palautetta Tuudon valikosta valitsemalla ”Ota yhteyttä”.

Valtakunnallinen yliopiston perustutkinto-opiskelijoiden opiskelijakortti toimii siinä olevan MasterCard-ominaisuuden ansiosta nykyään myös maksukorttina. Voit kuitenkin tilata kortin myös ilman maksuominaisuutta.

Frankin sähköinen opiskelijakortin voi ladata heti käyttöön seuraamalla ohjeita Frankin sivuilla.

Eri muoviset korttivaihtoehdot ovat maksuominaisuudella varustettu opiskelijakortti, opiskelijakortti ilman maksuominaisuutta sekä jatko- ja sivutoimisen opiskelijan opiskelijan opiskelijakortti. Jatko-opiskelijoiden opiskelijakortti ei oikeuta VR:n tai Matkahuollon alennuksiin eikä YTHS:n palveluihin. Lisätietoa eri korttityypeistä ja niiden hinnoista löydät täältä.

Todistaaksesi oikeutesi opiskelijaetuihin, tulee muovisessa opiskelijakortissasi olla voimassaoleva lukuvuosi- tai lukukausitarra. Lukuvuositarra sekä syyslukukauden lukukausitarra tulevat voimaan uuden lukuvuoden alkaessa elokuun alussa. Vastaavasti kevätlukukauden tarra astuu voimaan uuden vuoden alusta.

Esimerkiksi UnirestallaVR:llä ja Matkahuollolla syyslukukauden tarra on voimassa seuraavan vuoden tammikuun loppuun asti ja kevätlukukauden sekä koko lukuvuoden tarrat ovat voimassa syyskuun loppuun asti.

Huomaa kuitenkin, että YTHS:llä on tästä poikkeava käytäntö. Olet oikeutettu käyttämään YTHS:n palveluja vain lukukauden tai lukuvuoden loppuun asti, toisin sanoen syyslukukauden tarralla joulukuun loppuun asti ja kevätlukukauden tai koko lukuvuoden tarralla heinäkuun loppuun saakka. Jos kuitenkin jatkat opintojasi vielä tulevana lukukautena tai lukuvuonna, voit käyttää YTHS:n palveluja vanhalla lukukausi-/lukuvuositarralla elokuun loppuun asti. Syyskuun alusta alkaen opiskelijakortissasi tulee olla uuden lukukauden/-vuoden tarra.

Skip to content