Opiskelijakortti

Opiskelijakortti on avain opiskelijaetuihin

Ylioppilaskunnan jäsenyys tarjoaa sinulle monia etuja ja palveluita. Yksi merkittävä etu on opiskelijakortti, jolla saat palveluita ympäri kampuksen sekä opiskelija-alennuksia joka puolella maata.

Kanna opiskelijakorttiasi mukanasi aina – voit törmätä alennusmahdollisuuksiin missä vaan! Helpointa on käyttää mobiilikorttia, jolloin se on aina puhelimessa käytettävissä.

Opiskelijana olet oikeutettu merkittävään KELAn tarjoamaan ateriatukeen, kun näytät voimassa olevaa opiskelijakorttia opiskelijaravintolassa. Kortti tarjoaa sinulle myös alennuksia koulutarvikkeista, matkoista, julkisesta liikenteestä, pitkän matkan juna- ja bussimatkoista sekä kulttuurista. Saat myös alennusta eri liikkeistä niin verkossa kuin ympäri Suomen.

Tarvitset korttia mm.

  • YTHS:n palveluita käyttäessäsi
  • tenteissä opinto-oikeuden ja henkilöllisyyden todentamiseen
  • kaupoissa
  • junassa ja kaukoliikenteen bussimatkoja ostaessasi
  • opiskelijaravintoloissa
  • ostaessasi opiskelijahintaista paikallisliikenteen bussikorttia

Pivon opiskelijakorttia vilauttamalla saat VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintaiset liput, Kelan ateriatuen ja tietysti myös kaikki muutkin opiskelijaedut. Pivosta löydät myös paikalliset opiskelijaedut.

Näin otat Pivon opiskelijakortin käyttöön:

  1. Lataa Pivo puhelimeesi ja ota se käyttöön verkkopankkitunnuksillasi
  2. Avaa Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti
  3. Luo itsellesi mobiiliopiskelijakortti seuraamalla ohjeita

Mikä ihmeen Pivo?

Pivo on maksusovellus, jolla maksat helposti kaverille pelkän puhelinnumeron avulla – pankista riippumatta. Pivolla on helppoa ja nopeaa jakaa kulut useammankin kaverin kesken esimerkiksi yhteisen illanvieton jälkeen. Voit myös maksaa Pivolla kätevästi jo tuhansissa verkkokaupoissa ilman säätöä verkkopankkitunnusten tai muovisten pankkikorttien kanssa. Pivon käyttö on täysin maksutonta.

Tuudo-opiskelijatunniste oikeuttaa valtakunnallisiin opiskelijaetuihin, kuten opiskelijaruokailuun Kelan tukemissa ravintoloissa sekä alennuksiin VR:n ja Matkahuollon palveluissa. Tulevaisuudessa Oulun yliopiston opiskelijat voivat tutustua myös ylioppilaskunnan palveluihin Tuudo-sovelluksen kautta.

Tuudon opiskelijatunnisteen saa käyttöönsä heti, kun lataa sovelluksen sovelluskaupasta ja kirjautuu sisään Oulun yliopiston tunnuksilla. Kortin käyttöönotto voi vaatia sovelluksen päivittämisen. Jos korttia ei näy Tuudossa, kirjaudu ulos sivupalkin asetukset-valikosta ja kirjaudu sitten takaisin sisään tunnuksillasi.

Mikäli opiskelijatunnisteen käyttöönotossa on ongelmia, voit lähettää palautetta Tuudon valikosta valitsemalla ”Ota yhteyttä”.

Muovisen opiskelijakortin tilaaminen on uudistunut kesän 2021 aikana. Voit tilata muovisen opiskelijakortin täältä. Kun korttisi on saapunut ylioppilaskunnan toimistolle, saat ilmoituksen, milloin voit noutaa sen.

Todistaaksesi oikeutesi opiskelijaetuihin tulee muovisessa opiskelijakortissasi olla voimassaoleva lukuvuosi- tai lukukausitarra.  Jos sinulla on jo opiskelijakortti, voit noutaa tarran OYY:n toimistolta tai  tilata tarran kotiin kide.appista.

Todistaaksesi oikeutesi opiskelijaetuihin, tulee muovisessa opiskelijakortissasi olla voimassaoleva lukuvuosi- tai lukukausitarra. Lukuvuositarra sekä syyslukukauden lukukausitarra tulevat voimaan uuden lukuvuoden alkaessa elokuun alussa. Vastaavasti kevätlukukauden tarra astuu voimaan uuden vuoden alusta.

Esimerkiksi Unirestalla, VR:llä ja Matkahuollolla syyslukukauden tarra on voimassa seuraavan vuoden tammikuun loppuun asti ja kevätlukukauden sekä koko lukuvuoden tarrat ovat voimassa syyskuun loppuun asti.

Huomaa kuitenkin, että YTHS:llä on tästä poikkeava käytäntö. Olet oikeutettu käyttämään YTHS:n palveluja vain lukukauden tai lukuvuoden loppuun asti, toisin sanoen syyslukukauden tarralla joulukuun loppuun asti ja kevätlukukauden tai koko lukuvuoden tarralla heinäkuun loppuun saakka. Jos kuitenkin jatkat opintojasi vielä tulevana lukukautena tai lukuvuonna, voit käyttää YTHS:n palveluja vanhalla lukukausi-/lukuvuositarralla elokuun loppuun asti. Syyskuun alusta alkaen opiskelijakortissasi tulee olla uuden lukukauden/-vuoden tarra.

Tarroja saa ylioppilaskunnan toimistolta tai koulutuksen lähipalvelupisteiltä. Toimistomme on taas avoinna, mutta jos et pääse noutamaan tarraa, sen voi myös tilata kotiin kide.appin kautta.

Skip to content