Opiskelijakortti on avain opiskelijaetuihin

Ylioppilaskunnan jäsenyys tarjoaa sinulle monia etuja ja palveluita. Yksi merkittävä etu on opiskelijakortti, jolla saat palveluita ympäri kampuksen sekä opiskelija-alennuksia joka puolella maata.

Ylioppilaskunnan jäsenenä olet oikeutettu nauttimaan niin YTHS:n palveluista kuin Kelan ateriatuesta opiskelijaravintoloissa.

Frank App

Voit ladata Frankin digitaalisen opiskelijakortin älypuhelimille helposti frank.fi-nettisivustolta. Sähköinen opiskelijakortti toimii kuten perinteinen opiskelijakortti, mutta kulkee mukanasi kätevästi puhelimessa.

Samalta nettisivulta voit myös halutessasi tilata muovisen opiskelijakortin. Frankin sivuilta voit halutessasi tilata myös ISIC-yhdistelmäkortin, joka oikeuttaa moniin opiskelija-alennuksiin myös ulkomailla. HUOM! ISIC Finlandin nettisivuilta tilattu kansainvälinen ISIC-opiskelijakortti ilman yhdistelmäominaisuutta ei oikeuta Suomessa Kelan ateriatukeen, VR:n tai Matkahuollon alennuksiin.

Tuudo

Tuudo-opiskelijatunniste oikeuttaa valtakunnallisiin opiskelijaetuihin, kuten opiskelijaruokailuun Kelan tukemissa ravintoloissa sekä alennuksiin VR:n ja Matkahuollon palveluissa. Tulevaisuudessa Oulun yliopiston opiskelijat voivat tutustua myös ylioppilaskunnan palveluihin Tuudo-sovelluksen kautta.

Tuudon opiskelijatunnisteen saa käyttöönsä heti, kun lataa sovelluksen sovelluskaupasta ja kirjautuu sisään Oulun yliopiston tunnuksilla. Kortin käyttöönotto voi vaatia sovelluksen päivittämisen. Jos korttia ei näy Tuudossa, kirjaudu ulos sivupalkin asetukset-valikosta ja kirjaudu sitten takaisin sisään tunnuksillasi.

Mikäli opiskelijatunnisteen käyttöönotossa on ongelmia, voit lähettää palautettaTuudo-valikosta valitsemalla ”Ota yhteyttä”.

Edut ja alennukset 

Kanna opiskelijakorttiasi mukanasi lompakossa aina – voit törmätä alennusmahdollisuuksiin missä vaan!

Opiskelijana olet oikeutettu merkittävään KELAn tarjoamaan ateriatukeen, kun näytät voimassa olevaa opiskelijakorttia opiskelijaravintolassa. Kortti tarjoaa sinulle myös alennuksia koulutarvikkeista, matkoista, julkisesta liikenteestä, pitkän matkan juna- ja bussimatkoista sekä kulttuurista. Saat myös alennusta eri liikkeistä niin verkossa kuin ympäri Suomen.

Tarvitset korttia mm.

  • YTHS:n palveluita käyttäessäsi
  • tenteissä opinto-oikeuden ja henkilöllisyyden todentamiseen
  • kaupoissa (tsekkaa paikat, joista saat opiskelija-alennusta, frank.fi -sivulta)
  • junassa ja kaukoliikenteen bussimatkoja ostaessasi
  • opiskelijaravintoloissa
  • ostaessasi opiskelijahintaista paikallisliikenteen bussikorttia

Lukuvuositarran voimassaolo

Todistaaksesi oikeutesi opiskelijaetuihin, tulee muovisessa opiskelijakortissasi olla voimassaoleva lukuvuosi- tai lukukausitarra. Lukuvuositarra sekä syyslukukauden lukukausitarra tulevat voimaan uuden lukuvuoden alkaessa elokuun alussa. Vastaavasti kevätlukukauden tarra astuu voimaan uuden vuoden alusta.

Esimerkiksi Unirestalla, VR:llä ja Matkahuollolla syyslukukauden tarra on voimassa seuraavan vuoden tammikuun loppuun asti ja kevätlukukauden sekä koko lukuvuoden tarrat ovat voimassa syyskuun loppuun asti.

Huomaa kuitenkin, että YTHS:llä on tästä poikkeava käytäntö. Olet oikeutettu käyttämään YTHS:n palveluja vain lukukauden tai lukuvuoden loppuun asti, toisin sanoen syyslukukauden tarralla joulukuun loppuun asti ja kevätlukukauden tai koko lukuvuoden tarralla heinäkuun loppuun saakka. Jos kuitenkin jatkat opintojasi vielä tulevana lukukautena tai lukuvuonna, voit käyttää YTHS:n palveluja vanhalla lukukausi-/lukuvuositarralla elokuun loppuun asti. Syyskuun alusta alkaen opiskelijakortissasi tulee olla uuden lukukauden/-vuoden tarra.

Frank-verkkopalvelu

Frank on valtakunnallisten opiskelijajärjestöjen (SYL, SAMOK, SLL, SAKKI) ja KILROYn omistama yritys, joka tarjoaa rahanarvoisia etuja opiskelijoille. Frank neuvottelee parhaat diilit opiskelijoita kiinnostavien yritysten kanssa ja kokoaa nämä edut verkkopalveluunsa. Lisäksi Frank tuottaa valtakunnallisen opiskelijakortin yhteistyössä Elisan kanssa.

Frank vinkkaa sinulle opiskelijaelämän rahanarvoisista hyödyistä etupalvelussaan, josta löydät kaikki Suomen opiskelijaedut kootusti yhden nettisivun alta. Kaikki Frankin sopimat opiskelijaedut ovat myös OYY:n jäsenten käytettävissä.

Astele siis sisään opiskelijoiden omaan frank.fi –etupalveluun ja tutustu opiskelijaetuihisi!

Opiskelijakorttityypit

Valtakunnallinen yliopiston perustutkinto-opiskelijoiden opiskelijakortti toimii siinä olevan MasterCard-ominaisuuden ansiosta nykyään myös maksukorttina. Voit kuitenkin tilata kortin myös ilman maksuominaisuutta.

Frankin sähköinen opiskelijakortin voi ladata heti käyttöön seuraamalla ohjeita Frankin sivuilla.

Eri muoviset korttivaihtoehdot ovat maksuominaisuudella varustettu opiskelijakortti, opiskelijakortti ilman maksuominaisuutta sekä jatko- ja sivutoimisen opiskelijan opiskelijan opiskelijakortti. Jatko-opiskelijoiden opiskelijakortti ei oikeuta VR:n tai Matkahuollon alennuksiin eikä YTHS:n palveluihin. Lisätietoa eri korttityypeistä ja niiden hinnoista löydät täältä.

Opiskelijakorttitilauksen ABC

Sähköisen opiskelijakortin käyttöönotto on nopeaa ja helppoa. Ohjeita mobiilikortin käyttöönotosta löydät osoitteesta täältä.

Olet oikeutettu opiskelijakorttiin maksettuasi ylioppilaskuntasi jäsenmaksun. Ennen kortin tilaamista sinun kannattaa siis ilmoittautua läsnä olevaksi opiskelijaksi yliopistoon ja maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Tämän jälkeen voit saada opiskelijakortin.  Lisätietoa jäsenmaksun maksamisesta löydät täältä. Varmistathan lisäksi OYY:n toimistolta ennen tilauksen tekemistä, oletko oikeutettu perustutkinto-opiskelijan vai jatko-opiskelijan korttiin, jos olet siitä epävarma.

Jos et tiedä opiskelijanumerosi, voit tarkistaa sen kirjautumalla omalle WebOodi-sivullesi. Pääset kirjautumaan WebOodiin yliopiston käyttäjätunnuksellasi, josta näet opiskelijanumerosi sivun vasemmassa ylälaidassa nimesi alla. Opiskelijanumero löytyy myös ’Muut toiminnot’ – ’Henkilötiedot’ -sivulta WebOodissa.

Muovisen kortin tilaamista varten tarvitset:

1. Selkeän, passikuvaa muistuttavan kasvokuvan sähköisessä muodossa. Kuvan tulee olla suoraan edestä otettu.
2. Tilauksen maksamiseen toimivan maksuvälineen. Maksu onnistuu kaikkien suomalaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla sekä Visa- ja MasterCard –korteilla (credit/debit).
3.
Suomalaisen henkilötunnuksen (opiskelijanumero riittää, jos tilaat kortin ilman maksuominaisuutta)

Kaikki opiskelijakortit tilataan sähköisen tilausjärjestelmän kautta. Tilausjärjestelmään pääset tästä. Kaikki tarvittava ohjeistus löytyy järjestelmästä: klikkaa vain “Aloita tilaus” ja seuraa ohjeita tarkasti.

Kortin toimitusaika on noin 3 viikkoa. Uuden lukukauden alkaessa kortteja ei voida painaa ennen kuin yliopistot päivittävät opiskelijarekisterinsä uusien opiskelijoiden osalta (yleensä elokuun alussa/tammikuun alussa), koska opiskelijastatus korttitilausta varten varmistetaan näiden rekistereiden tietojen perusteella. Siksi kortin toimitusaika saattaa olla pidempi kuin 3 viikkoa, jos tilaat korttisi ennen kuin yliopistot ovat ehtineet päivittää opiskelijarekisterinsä.

Vanha opiskelijakortti vaihtoon?

Jos sinulla on jo aiemmin tilattu oman opiskelijajärjestösi opiskelijakortti (esim. Lyyra tai mikä tahansa muu oman nykyisen ylioppilaskuntasi myöntämä kortti), sinun ei tarvitse tilata uutta korttia Frankin kautta. Vanhalla kortilla voit edelleen osoittaa olevasi opiskelija kaikissa tilanteissa, myös Frankin valtakunnallisia tai paikallisia etuja hyödyntäessäsi. Sinun tarvitsee vain maksaa ylioppilaskuntasi jäsenmaksu ja hakea korttiisi voimassa oleva lukuvuositarra.

Jos opiskelupaikkasi on muuttunut, sinun tulee kuitenkin tilata uuden ylioppilaskuntasi opiskelijakortti, jotta voit saada korttiisi uuden lukuvuositarran.