Palaavan opiskelijan muistilista

Ilmoittautuminen yliopistoon
Jotta voit suorittaa opintoja lukuvuoden aikana, on sinun ilmoittauduttava läsnäolevaksi yliopistoon. Voit ilmoittautua Weboodissa omilla tunnuksillasi tai opiskelijakeskuksessa kirjallisesti. Weboodissa ilmoittautuessasi pääset samalla suoraan verkkopankkiisi maksamaan ylioppilaskunnan jäsenmaksun.

Voit ilmoittautua läsnäolevaksi syys- tai kevätlukukaudelle tai suoraan molemmille. Jos ilmoittaudut vain kevätlukukaudelle, ilmoittaudu läsnäolevaksi tammikuun loppuun mennessä , mikäli mielit suorittaa opintoja keväällä.

Syksyn ilmoittautumisaika päättyy 12.9.2017.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu
Ylioppilaskunnan jäsenmaksun voi suorittaa joko suoraan Weboodin kautta. Mikäli jäsenmaksun maksaminen verkossa ei syystä tai toisesta onnistu, niin jäsenmaksun voi myös maksaa käteisellä ylioppilaskunnan toimistolle (Linnanmaan kampuksen väylällä, vihreiden naulakoiden takana) tai Kontinkankaalla elokuun päivystysaikoina. Tarkista aukiolo- ja päivystysaikamme täältä.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu on 109 euroa lukuvuonna 2017–18. Maksu on pakollinen jokaiselle perustutkintoa Oulun yliopistossa suorittavalle opiskelijalle. Se sisältää 54 euron suuruisen terveydenhoitomaksun, joka oikeuttaa sinut käyttämään Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palveluita. Jos ilmoittauduit läsnäolevaksi vain syyslukukaudelle, tarvitsee sinun maksaa jäsenmaksua 54,50 euroa.

Lataa FrankApp ja vältä syksyn tarranhakuruuhka
Lataa puheelimeesi FrankApp eli mobiiliopiskelijakortti, joka pysyy aina mukanasi. Mobiilikortti käy opiskelijakorttina kaikkialla siellä missä tavallinenkin kortti käy. Voit varmeentaa opiskelujuutesi heti lukuvuoden alussa ilman tarranhakurumbaa toimistolta.

Onko olosuhteesi muuttuneet kesän aikana? Olethan muistanut hakea yleistä asumistukea?
Mikäli nostat opintotukea tai saat muuta tukea Kelalta, on sinun ilmoitettava muutoksistasi elämäntilanteessasi Kelalle. Muutitko kesän aikana? Saitko perheenlisäystä? Menitkö naimisiin? Muista ilmoittaa kaikista muutoksista Kelalle. Huomaa, että opintoraha pienenee 1.8. alkaen ja että samaan aikaan opiskelijat siirtyvät yleisen asumistuen piiriin!

Tarkasta kesän tulot
Tienasitko kesätöissä? Nyt on aika tarkastaa tulorajat, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä (kuten tuen takaisinperinnältä) loppuvuodesta.

Ilmoittaudu syksyn ensimmäisille kursseille ajoissa
Elokuun aikana oppiaineet päivittävät syksyn lukujärjestyksiä. Muista päivittää HOPSisi ja ilmoittautua ajoissa syksyn ensimmäisille kursseille Weboodissa. Joissain tiedekunnissa suosituimmat kurssit täyttyvät nopeasti.

Sivuaineisiin ilmoittautuminen
Joissakin tiedekunnissa vain rajallinen määrä opiskelijoista saa opiskeluoikeuden sivuaineisiin. Osassa on jopa lähtötasokokeet, joita järjestetään syksyisin tai keväisin oppiaineesta riippuen. Ole ajoissa ja tarkasta haluamasi sivuaineiden ilmoittautumissäännöt ja -menettelyt. Pahimmillaan myöhästyminen voi viivästyttää opintoja vuodella.

Hae itsellesi OYY:n opiskelijakalenteri
OYY:n uusittu opiskelijakalenteri ilmestyy elokuun aikana. Hae omasi joko ylioppilaskunnan toimistolta tai opiskelijakeskuksesta!

Seitsemäs vuosi läsnäolevana opiskelijana aluillaan?
Jos et valmistu tavoiteajassa, on sinun haettava jatkoaikaa opinnoillesi. Muista tehdä se hyvissä ajoin ja ota opintoajan rajallisuus huomioon HOPSia suunnitellessasi. Tarkista opinto-oikeutesi viimeinen päivä WebOodista! Jos opinto-oikeutesi päättyy 31.12.2017, lisäaikaa on haettava jo lokakuun loppuun mennessä. Lisäaikahakemukseen liitetään päivitetty ja hyväksytty HOPS, joten ole yhteydessä opintoneuvojaasi tai omaopettajaan jo hyvissä ajoin. 31.7.2018 päättyviin opinto-oikeuksiin haetaan lisäaika kevätlukukaudella.

Sporttipassi
Sporttipassi on saatavilla opiskelijakeskuksesta ja ylioppilaskunnan toimistolta, jonne voit maksaa sen vain käteisellä. Uusi ohjelma ilmestyy elokuun loppupuolella. Kursseille ilmoittautuminen alkaa syyskuun alussa. Syyskuun alussa joitain lajeja saa käydä testaamassa ilmaiseksi. Tarkkaile tilannetta ja ilmoittaudu hyvissä ajoin suosituimmille kursseille osoitteessa www.oulunkorkeakoululiikunta.fi.

Joukkoliikenne
Oulun joukkoliikenteen nuoriso- ja opiskelijalippu on 30 vuorokautta voimassa oleva bussilippu, jolla saa matkustaa rajattomasti kaupunkialueen sisällä. Kuukauden voimassa oleva lippu maksaa 42 euroa. Sen voi tilata ilmaiseksi netistä tai ostaa Oulu10-palvelupisteestä (Torikatu 10) hintaan 3 euroa.

17–24-vuotiaat oululaiset saavat automaattisesti halvemman nuorisolipun ja voivat ostaa lippunsa netistä. 25 vuotta täyttäneet opiskelijat ovat myös oikeutettuja nuorisolippuun, mutta lukuvuoden ensimmäinen kuukausilippu tulee ladata kortille palvelupisteessä. Palvelupisteessä tulee esittää lukuvuositarralla varustettu opiskelijakortti tai opiskelijakeskuksesta saatava opiskelijatodistus. Alennuslipun saaminen edellyttää myös sitä, että olet kirjoilla Oulussa.

Linkkivinkit:
www.kela.fi
weboodi.oulu.fi
www.oyy.fi/jasenmaksu
www.psoas.fi
http://www.oulunjoukkoliikenne.fi/
www.oulunkorkeakoululiikunta.fi

I love arki – Opiskelijan hyvän arjen työkalupakki
Haluatko oppia hallitseman arkeasi ja ajankäyttöäsi paremmin? Tai haluatko oppia keinoja, joilla ylläpidät hyvinvointiasi? Jos vastasit kyllä, tutustu YTHS:n I love arki-verkkosivustoon, jonne on koottu tiivistetysti tietoa opiskelijalle tärkeistä arjen asioista, kuten tasapainoisesta ravitsemuksesta, hyvästä unesta, stressinhallinnasta ja riittävästä liikunnasta.

Pysy mukana tietovirrassa

Ylioppilaskunta ylläpitää erilaisia sähköpostilistoja, joiden kautta tiedotetaan kaikkia opiskelijoita koskevista tärkeistä asioista. OYYtiedotus-lista on tärkein tiedotuskanava, jossa saat tietoa ylioppilaskunnan tapahtumista ja kannanotoista sekä tuhdin viikkokirjeen, johon on koottu ajankohtaisia asioita. Spämmiä ei tarvitse pelätä – postin määrä pysyy viikkokirjeen ansiosta pienenä. Voit tilata haluamasi sähköpostilistat itsellesi täältä.
Kannattaa ehdottomasti liittyä oman oppiaineesi tiedotuslistalle, jonka kautta saat tärkeimmät kurssi-infot. Myös Facebookin kautta saat tärkeää tietoa opiskelijamenoista. Tykkää OYY:stä ja pysy kärryillä. Twitterissä OYYtwiittaa on jokaisen opiskelijan oma tietolähde, ja kannattaa tsekata myös OYY Instagramissa. OYY on myös Snapchatissa nimellä oyystudentunion.

 

Ongelmatilanteissa asiantuntijamme auttavat sinua mielellään:

Opiskeluun ja opintoihin liittyvät asiat, koulutuspoliittinen asiantuntija, kopoasiantuntija@nulloyy.fi, 040 5257821
Asuminen, hyvinvointi, liikunta, toimeentulo, sosiaalipoliittinen asiantuntija , sopoasiantuntija@nulloyy.fi, 040 5265821
Opiskelijakorttiin liittyvät asiat, kanslisti Riitta Kaleva, toimisto@nulloyy.fi, 050 407 9623

Myös omaopettajasi auttaa sinua opintoihisi liittyvien asioiden kanssa.