Opiskelijafoorumi

Opiskelijafoorumi on kaikille opiskelijoille avoin vaikuttamisen paikka!

Opiskelijafoorumi on kaikille Oulun yliopiston opiskelijoille avoin paikka keskustella ajankohtaisista asioista. Aiheet voivat vaihdella opintojen suorittamisesta tukipalveluihin, asumiseen tai kaupungin palveluihin – kaikkea mikä koskettaa opiskelijan elämää! Foorumin tapaamisiin voi tulla osallistumaan keskusteluun, esittämään kysymyksiä tai vain kuuntelemaan. Kannustamme kaikkia tuomaan oman näkemyksensä esille, mutta puheenvuoron pitäminen ei ole vaatimus osallistumiselle. Haluamme, että jokaisella on mahdollisuus osallistua itselle sopivalla tavalla! 

Tapaamisille määritellään etukäteen aihe, jonka ympärillä keskustelua käydään. Aiheita voi myös ehdottaa meille joko foorumin tapaamisissa tai sähköpostilla. Jokaisesta tapaamisesta tehdään muistio, joka käydään läpi OYY:n hallituksen kokouksessa. Hallituksen kokouksessa keskustellaan siitä, miten esille tulleita asioita, ehdotuksia ja epäkohtia voidaan ottaa huomioon ylioppilaskunnan toiminnassa ja edunvalvonnassa. Foorumi ei kuitenkaan voi muuttaa esimerkiksi edustajiston tekemiä päätöksiä. 

Seuraava tapaaminen

Keskiviikko 3.4. klo 14 

Tellus Stage

 

Aiheena on kaupunkivaikuttaminen ja Oulu opiskelijakaupunkina. OYY on laatimassa kaupunkipoliittista ohjelmaa, johon tulevien kuntavaalien vaikuttamistyö perustuu. Foorumin tapaamisessa kerrotaan ohjelmasta tarkemmin, ja opiskelijoilla on mahdollisuus tuoda esille omat näkemyksensä siitä, miten Oulu kaupunkina voisi ottaa opiskelijat paremmin huomioon.