Etsimme varajäsentä yliopistokollegioon!

Yliopistokollegioon etsitään varajäsentä. Kokouksista maksetaan palkkio. Lähetä hakemus viimeistään 17.9.

Oulun yliopistossa opiskelijoita edustavat opiskelijat, joita kutsutaan hallopedeiksi. Halloped, eli hallinnon opiskelijaedustaja, on opiskelijoiden äänen esiintuoja päätöksenteossa. Oulun yliopistossa hallopedejä on toista sataa, ja he vaikuttavat kaikkialla yliopiston hallinnossa hallituksesta tutkinto-ohjelmatoimikuntiin saakka.

 

Nyt etsimme varajäsentä yliopistokollegioon. Kollegio on yliopiston ylin päätöksentekoelin ja sen tehtävänä on mm. nimittää yliopiston hallituksen ulkopuoliset jäsenet, sekä vahvistaa yliopiston tilinpäätös ja toimintakertomus. Kollegio koostuu 24 jäsenestä, joista 8 edustaa professoreja, 8 muuta henkilökuntaa ja 8 opiskelijoita. Opiskelijajäsenillä on lisäksi henkilökohtaiset varajäsenet.

Toiminnasta saa opintopisteitä (2 op. / kausi, max. 10 op. / opiskelija) ja siitä maksetaan kokouspalkkiot (41,20 € per osallistuttu kokous). OYYn koulutuspoliittinen asiantuntija tukee kollegion opiskelijaedustajia tehtävässään.

 

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto nimittää opiskelijaedustajat syys-lokakuussa, ja työskentely alkaa heti valinnan jälkeen. Hakukelpoisia opiskelijaedustajiksi ovat ne määräajassa hakemuksensa jättäneet ylioppilaskunnan jäsenet, jotka ovat ilmoittautuneet läsnäoleviksi Oulun yliopiston opiskelijoiksi 17.9. mennessä.

 

Valitun tulee olla läsnäoleva Oulun yliopiston opiskelija ja OYY:n jäsen edustustehtävässä toimiessaan. Työryhmässä toimiminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta, mutta se luetaan hakijan eduksi. Voit siis hakea, olit sitten ensimmäisen tai viidennen vuoden opiskelija! 

Kerro hakemuksessasi pääaineesi, opintojesi vaihe sekä mahdollinen valintaan vaikuttava kokemus. Kuvaile hakemuksessa omia tavoitteitasi ja motivaatiotasi edustustehtävään. Hakemukset jätetään tähän hakukuulutukseen viim. 17.9.2023 klo 23.59.

Lisää kirjoituksia