OYY vetoaa tulitauon puolesta

Me Oulun yliopiston ylioppilaskunnassa vetoamme tulitauon puolesta ja humanitaarisen avun saamiseksi perille Gazaan. Sotatoimet Gazassa ovat aiheuttaneet vakavan humanitaarisen kriisin, joka on jatkunut jo toista kuukautta. Gazassa on yhteensä noin 2 miljoonaa ihmistä, ja alue on saarrossa. Vain noin 5 prosentille riittää puhdasta juomavettä ja alueelle on ollut vaikeaa saada humanitaarista apua. YLE:n mukaan avustuskuljetukset ovat jälleen poikki ja Gazassa on jo noin 11 500 kuolonuhria, joista 4 710 on lapsia. Me OYY:llä peräänkuulutamme myös, että Suomen valtion on tehtävä voitavansa rauhan edistämiseksi alueella.

 

Väkivallan laajuudesta huolimatta on muistettava, etteivät sotatoimet Gazan alueella milloinkaan oikeuta antisemitismiä tai islamofobiaa. Kriisin osapuolena ovat valtio ja terroristijärjestö, eivät alueen tai alueelta kotoisin olevat ihmiset. Oulun yliopistossa opiskelee ja työskentelee ihmisiä, joilla on siteitä alueelle. Meidän muiden on muistettava olla heidän tukenaan erityisesti näinä vaikeina aikoina.

 

Tämän hetken maailmantilanne aiheuttaa ymmärrettävästi monille ahdistusta, ja haluamme muistuttaa tarjolla olevista resursseista Jos kriisi koskettaa tai ahdistaa sinua, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi Oulun yliopiston yliopistopastoriin, joka tarjoaa kahdenkeskistä keskusteluapua opiskelijoille. Yliopistopastorin lisäksi voit olla yhteydessä Oulun kriisikeskukseen tai Mieli ry:n kriisipuhelimeen. Voit keskustella matalalla kynnyksellä mieltäsi painavista asioista myös nuorille aikuisille suunnatussa Sekasin-chatissa tai aikuisille tarkoitetussa Solmussa-chatissa.

 

 

Jos haluat auttaa, pienikin lahjoitussumma humanitääriseen apuun on tärkeä ja auttaa sodan uhreja heidän hädässään. Voit myös kannustaa muita tekemään lahjoituksia tai jakamaan tietoa kriisin tilanteesta. Kansainvälisten kriisien aikana sosiaalisessa mediassa liikkuu paljon eri tahojen tuottamaa misinformaatiota, joten on tärkeää muistaa lähdekriittisyys.