Harrastejärjestöt

Harrastejärjestöistä löydät samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä ja uutta potkua vapaa-aikaasi

Kiinnostaako roolipelaaminen, orkesterissa soittaminen, yrittäminen tai speksin tekeminen? Ylioppilaskunnan piirissä toimii värikäs joukko erilaisia harrastejärjestöjä, jotka järjestävät jäsenilleen tapahtumia joka lähtöön. Näistä järjestöistä löydät samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä ja uutta potkua vapaa-aikaasi.

Formula Student Oulu

FSO on opiskelijavetoinen projekti, jossa painottuvat erityisesti insinööritaidot, kaupallinen osaaminen, projektinhallinta ja viestintä. Aktiivisia jäseniä on 40-50 tekniikan, kauppatieteen ja viestinnän opiskelijaa. Projekti kehittää laaja-alaisesti osaamista samalla kun suunnittelemme ja valmistamme älyttömän hienon kilpa-auton, jolla käymme vuosittain Euroopassa kilpailemassa.

Oulun akateeminen mölökky- ja kyykkäseura 

eli tuttavallisemmin OAMK järjestää sunnuntaisin ympäri vuoden kaikille halukkaille avoimia mölkky- ja kyykkäharjoituksia. Lisäksi seura järjestää mölkky- ja kyykkäkilpailuja ja pyörittää lukukausien aikana Oulun Kyykkäliigaa. Jäseneksi voivat hakea kaikki Oulun yliopiston opiskelijat ja sieltä valmistuneet.

 

Oulun yliopiston roolipelikerho Cryo

tarkoituksena on edistää rooli -ja lautapelaamisharrastusta Oulussa, ja löytää peliseuraa sitä kaipaaville. CRYO järjestää aulakahvilassa viikottaisia kaikille avoimia peli-iltoja, Maracon-viikonlopputapahtumia noin neljästi vuodessa, ja edustaa pelikulttuuria yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Lisäksi järjestämme jäsenistöllemme kaikenlaista mielekästä meininkiä

 

Oulun Goonpellaajat

Jos kaipaat lisää älyllisiä haasteita opiskelun oheen, voit pistäytyä pelaamaan Go-lautapeliä. Go on muinainen kahden ihmisen lautapeli, jossa kysytään luovaa ajattelua, peräänantamattomuutta ja kykyä sopeutua uusiin tilanteisiin. Kerhoon liittyminen on maksutonta, mutta vapaaehtoisella jäsenmaksulla (10€) saat alennuksia tapahtumista ja tuet kerhon toimintaa.

 

Oulun yliopiston metsästäjät ry
OYM järjestää jäsenilleen ammuntaharjoittelu- ja metsästysmahdollisuuksia Oulun lähistöllä, vaellus- ja metsästysmatkoja, erähenkisiä kilpailuja, koulutusta ja illanviettoja samanhenkisessä seurassa. Ota yhteyttä hallitukseen: oym-hallitus@lists.oulu.fi

 

Pohjanmaan akateeminen maanpuolustusseura
Aikaisemmin Oulun Yliopiston Reserviupseerit -nimellä tunnettu yhdistys on ehdottomasti yksi Oulun alueen virkeimmistä ja nuorekkaimmista reserviläisjärjestöistä. Jäsenilleen PAM tarjoaa mm. ammuntaa, liikuntaa, jotoksia, retkiä, reserviläistoimintaa ja samanhenkistä seuraa.

 

Oulun yliopiston partiolippukunta Soopa (Facebook: SOOPA ry)
SOOPA on Oulun yliopistossa opiskelevien ja opiskelleiden partiolaisten lippukunta. SOOPAssa harrastetaan vaeltamista, retkeilyä, leireilyä ja monenlaista partiokivaa. Aiempaa partiokokemusta ei vaadita.

Ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia (Facebook: Cassiopeia)
Ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia on tasokas ja musiikillisesti kunnianhimoinen kuoro, joka on perustettu vuonna 1978. Sen laulajat ovat pääasiassa Oulun yliopiston opiskelijoita. Cassiopeian vaalii akateemista perinnettä laulamalla juomalauluja, mutta monipuoliseen ohjelmistoon mahtuu myös esimerkiksi suomalaista modernia kuoromusiikkia.

Oulun yliopiston kamariorkesteri (Facebook: Oulun yliopiston kamariorkesteri)
on jousiorkesteri, joka on toiminut vuodesta 1984. Orkesterissa soittaa aktiivisesti yli 20 Oulun yliopistossa opiskelevaa tai jo opintonsa päättänyttä musiikin harrastajaa. Orkesteri järjestää omia konsertteja ja esiintyy myös muissa tilaisuuksissa. Ohjelmistossa on pääosin klassista, barokista nykymusiikkiin.

Oulun Teekkarikuoro TeeKu (Facebook: TeeKu)
TeeKu on perustettu Wappuna 1993 ja siitä asti kuoro on äännellyt erinäisissä yliopiston, opiskelijoiden ja muiden tahojen tilaisuuksissa, missä milloinkin! Jäsenistömme koostuu pääasiassa teekkareista, mutta mukana on muutama valmistunutkin, ja onpa joukkoomme uskaltautunut muutama rohkea humanistikin… Jos sinua kutkuttaa lauleskella iloisia biisejä loistoseurassa, älä epäröi hetkeäkään!

Pahki ry
Pahki ry (Pyssäyttävän Autenttinen ja Häikäsevä Kulttuuri-Ilimiö) tuottaa vuosittain poikkitieteellisen PahkiSpeksin. Speksi on käsikirjoitettu näytelmä, jossa kohtaavat musiikki, tanssi, opiskelijahuumori ja improvisaatio. Mikäli sinua kiinnostaa lähteä tekemään parasta oululaista poikkitieteellistä speksiä, pitämään hauskaa ja saamaan roppakaupalla uusia ystäviä, niin ei muuta kuin rohkeasti mukaan vaan ja kaverit kanssa! Lisää tietoa PahksiSpeksistä saat myös Facebookista.

Teekkaritorvet (Facebook: Teekkaritorvet)
Teekkaritorvet on vuonna 1970 perustettu opiskelijapuhallinorkesteri ja ylioppilaskunnan alainen harrastejärjestö. Oulun viihteellisin puhallinorkesteri keikkailee aktiivisesti erilaisissa juhlatilaisuuksissa ja tapahtumissa. Soittajakuntamme on suukappaleiden, rumpukalvojen, lentopalloverkkojen, pilkkiavantojen ja karaokemikrofonien läpi päristetty poikkitieteellinen potpuri uusia ja entisiä opiskelijoita. Nuotinlukutaitoiset ja jostakin puhallinsoittimesta tai rummuista muutaman vuoden soittokokemuksen omaavat uudet soittajat ovat tervetulleita läpi vuoden!

Ylioppilaskamerat (Facebook: Oulun ylioppilaskamerat)
Kerhon tarkoituksena on yhdistää Oulun yliopistossa opiskelevia valokuvauksesta kiinnostuneita henkilöitä. Kerho tarjoaa jäsenten käyttöön kaksi pimiötä. Kuvailloissa, joka kuukauden kolmas torstai, katsellaan jäsenten ja vieraiden kuvia; vieraina valokuvauksen ammattilaisia ja edistyneitä harrastajia kertomassa työstään. Järjestämme mm. pimiökursseja ja muuta koulutusta jäsenistön kiinnostuksen mukaan.

Ylioppilasteatteri (Facebook: Oulun Ylioppilasteatteri)
Oulun ylioppilasteatterilaisena elo on vähä tähtenä olemista, mutta enimmäkseen työntekua ja hien vuojattamista (n. 99,5%). Yli nelijäkymmentä vuotta ollaan tehty pohojosen perusrehellisseen tyyliin kaikennäkösiä rokkiksia ja kiusattu paikallisia riitikoita. Mutta ite me ollaa jutuistamme vaan ylypeitä, muttei leuhkoja. Ja ollaan me huolittu mukkaan eteläsäki syntyneitä ihimisiä, vaikka ne onki vähä erilaisia. Jos satutte liikkumaan täälä päin, tulukaa ihimeesä kattomaan meijjän juttuja tai pyörähtämmään toimistola, saatta kahavia jos ollaa muistettu ostaa.

Oulun korkeakoulujen taidepiiri Tapiiri ry 
Tapiiri ry on on taiteen harrastamista edistävä kerho joka on toiminut syksystä 2017. Viikottaiset tapaamiset aularavintolassa ovat hyviä tilaisuuksia tutustua muihin taiteenharrastajiin, oppia ja opettaa uutta luovassa ympäristössä ja pitää rutiinia taiteen tekemisessä. Jäsenilleen Tapiiri järjestää excursioita museoihin, ohjelmallisia illanviettoja ja näyttelyitä jäsenten töistä. Tervetulleita mukaan ovat kaikki kiinnostuneet, taitotasosta riippumatta!

Oulun yliopiston raskaan musiikin ystävät ÖRMY ry (Facebook: https://www.facebook.com/ORMY.ry/)
Oulun yliopiston raskaan musiikin ystävät ÖRMY ry on vuonna 2014 perustettu Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY:n) alayhdistys, jonka tarkoitus on kerätä yhteen raskaasta musiikista kiinnostuneita Oulun yliopiston nykyisiä tai entisiä opiskelijoita ja henkilökunnan jäseniä. ÖRMY on poikkitieteellinen yhdistys, eli kaikkien alojen opiskelijat ovat tervetulleita mukaan toimintaan.Yhdistys on voittoa tavoittelematon, ei-poliittinen sekä tunnustuksellisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

Oulun akateeminen olutseura ry
Oulun akateeminen olutseura ry (lyh. OAOS) on Oulun yliopiston ylioppilaskunnan olutkulttuuriin keskittyvä harrasteseura. OAOS perustettiin vuonna 2011 ja muuttui rekisteröidyksi yhdistykseksi vuonna 2013. Seuran tarkoituksena on olutkulttuurin edistäminen ja oluenvalmistukseen liittyvän tietouden jakaminen. Tavoitteidensa toteuttamiseksi seura järjestää erilaisia tapahtumia sekä ylläpitää yhteyksiä muihin olutseuroihin ja Oulun yliopiston ylioppilaskuntaan. Seuran järjestämiä tapahtumia ovat muun muassa kuukausittaiset tapaamiset, panimovierailut sekä kausittaiset olutmaistelut. OAOS:n jäseneksi voidaan hyväksyä hyvämaineinen henkilö, joka hyväksyy seuran tarkoituksen. Erityisen tervetulleita ovat Oulun yliopiston opiskelijat, alumnit sekä henkilökunta. Seura kokoaakin yhteen oluenystäviä opiskelijoista tutkijoihin.

Akateeminen FrisbeeKerho ry
Kerhon tarkoituksena on edistää frisbeelajien harrastusta, frisbeelajien akateemisten perinteiden luomista ja säilymistä sekä yhdistää kseisten lajien harrastajia Oulussa. Toiminnan keskipisteessä on Discgolf, Oulussa kehitetty Frisbeer ja yhteistyössä Disquitos ry:n kansssa Ultimate, mutta toiminnan laajuus on kaikki lentävällä kiekolla pelattavissa olevat lajit. Tarjoamme talviharrastussmahdollisuuden ja heittokliniikan puitteet sekä PowerGripin etuja jäsenillemme. AFK järjestää frisbeelajien turnauksia ja liigatoimintaa sekä excurssioita aiheeseen liittyen.

 

Disquitos ry 
Ultimate on liitokiekolla eli Frisbeellä pelattava vauhdikas joukkuelaji. Lajia voi harrastaa ympäri vuoden pelialustan vaihdellessa nurmen, hiekan ja parketin välillä. Disquitos ylläpitää Ultimate Frisbeen harrastustoimintaa Oulussa. Viikoittaisten harrastevuorojen lisäksi järjestämme itse turnauksia ja osallistumme muiden järjestämiin turnauksiin ympäri Suomen. Kaikki lajista kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan kunto- ja taitotasoon katsomatta.

Oulu Irish Elks GAA
Oulu Irish Elks GAA on gaelilaiseen jalkapalloon keskittynyt joukkue. Gaelilainen jalkapallo, tuttavallisemmin irkkufutis, on irlantilainen kansallislaji ja vauhdikas pallopeli, jossa on paljon piirteitä muista pallopeleistä. Joukkueemme on hyvin kansainvälinen ja meillä on pelaajia erilaisista taustoista. Treenaamme rennolla otteella ja tärkeintä on nauttia liikunnasta. Toivotamme tervetulleiksi kaikentasoiset pelaajat. Toistaiseksi toimintamme on ilmaista. Parhaiten tavoitat meidät facebookin kautta.


Oulun yliopiston urheiluseura (OYUS)

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto perusti OYUS:n 28.2. 1963. Organisaatiouudistuksessa syksyllä 1969 seuran toiminta jaettiin karkeasti ottaen siten, että OYUS keskittyi siitä lähtien osallistumaan eri lajiliittojen järjestämään kilpaurheilutoimintaan ja kunto- ja virkistysliikunnan harjoittamista varten perustettiin Yliopistoon liikuntasihteerin virka. Rekisteröidyksi urheiluseuraksi OYUS tuli 2.2. 1981.

 

Ystävällinen Kaunohiihtoseura ry (Facebook: YKHS)
Ystävällinen Kaunohiihtoseura on vuonna 2004 perustettu rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää alppihiihtoharrastusta Oulun yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Seura jatkaa Oulun Teekkariyhdistyksen alla toimineen YKHS:n pitkiä ja kunniakkaita perinteitä alamäkiurheilun saralla edistäen toiminnallaan Ystävällisyyttä, Kauneutta, Hiihdollisuutta ja Seurallisuutta. Näkyvin osa seuran toimintaa on jäsenille vuosittain järjestettävät, opiskelijoiden keskuudessa legendaarisen maineen saavuttaneet, matkat: Ukkohalla WakeUP, Hemavan Student Ski, Alppimatka, Freeking Ride, Paskakukkulan Kuningas ja Avoimet Kansalliset. Seuran jäseniksi ovat tervetulleita kaikki opiskelijat ja opiskelemattomat ikään ja sukupuoleen katsomatta. Laskitpa sitten suksilla, laudalla, telluilla tai pulkalla, YKHS on oikea valinta, kun haluat lähteä reissuun hyvässä seurassa.

Arkeologian opiskelijat – Meteli (Facebook: Meteli ry)
Meteli ry on Oulun yliopiston arkeologian opiskelijoiden oma järjestö. Järjestö on opiskelijoiden äänenkantaja ja taho, joka yhdistää ja tiedottaa oman alan asioista. Meteli ry järjestää muun muassa arkeologian henkilökunnan ja opiskelijoiden yhteisiä kahvitilaisuuksia, palautepäiviä sekä ylläpitää sähköpostilistaa, jonka kautta alan ja talon asiat tavoittavat kaikki arkeologian opiskelijat.

Timppa ry
Oulun yliopiston tiedeviestinnän opiskelijoiden ainejärjestö.

Oulu Enterpreneurship Society ry
Since 2010 Oulu Entrepreneurship Society ry (OuluES) has been working hard towards inspiring and enabling the next generation of entrepreneurs. We encourage students from all schools to pursue their dreams and provide them with the platform and framework for testing and improving their skills. Not everyone here even wants to be an entrepreneur, but an entrepreneurial way of thinking and the ability to innovate are highly valued skills in working life.

So our action plan consists to a large part of throwing events where students can meet future mentors and network with like-minded people. Our events range from networks and talks, to more hands-on workshops. Our activities are open for all. Come to our events or involve yourself in our organizing team.

AIESEC Oulu (Facebook: AIESEC Oulu)
on maailman suurin opiskelijajärjestö ja tarjoaa mm. kansainvälisiä harjoittelupaikkoja ja projektityötä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. AIESEC on sitoutumaton, voittoa tavoittelematon ja arvopohjainen järjestö. AIESEC:n roolina on edistää vastuullista johtajuutta ja suvaitsevaisuutta tulevaisuuden päättäjissä.

 

Network of International Students in Oulu NISO ry
NISO ry on kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden aloittama yhdistys. He järjestävät erilaisia tapahtumia, johon kaikki opiskelijat ovat tervetulleita. Näihin kuuluu urheilu ja harrastukset, bileet ja erilaiset iltamat kuten kansainväliset elokuva- ja international dinner -illat. Tapahtumista voi löytää niin uusia kavereita kuin harjoitella kieli- ja vuorovaikutustaitojaan. Yhdistyksen toimintaan osallistumisella voi myös saada ensiarvoisen merkinnän ansioluetteloon. Etsi NISO Facebookista!

 

Oulun Seudun Pohjola-Nordenin Nuoret ry (Facebook: OSPNN)
tuo pohjoismaisuudesta ja pohjoismaisista kulttuureista ja kielistä kiinnostuneita nuoria yhteen ja järjestää kohtaamisia niin kotimaassa kuin muissakin pohjoisissa naapurimaissa. Tervetuloa mukaan toteuttamaan pohjoismaisuutta!

 

ESN Oulu
ESN Oulu is a non-profit volunteer organisation which focuses on organizing free-time activities for international students. ESN offers activities like trips to nearby regions, baking evenings, parties, film nights, sports and games. ESN wants to make sure that everyone enjoys their stay in Finland. Join ESN to organize events, to meet people from all over the world and to have FUN!

Oulun Etelä- ja Keskipohjalainen osakunta ry (Facebook: EPO ry)
EPO on kaikkien pohojalaasten oma osakunta, joka järjestää mukavaa tekemistä hyvässä seurassa ja vaalii murreperinnettä.

Oulun yliopiston kainuulainen opiskelijayhdistys Kaeno (Facebook: Kaeno ry)
Kaeno on poikkitieteellinen opiskelijayhdistys, joka tarjoaa jäsenilleen railakkaita illanviettoja, yhteyksiä kotiinpäin, liikuntamahdollisuuksia ja yhdessä oloa mukavalla porukalla, jolle yhteistä on Kainuu-henkisyys!

Immeiset ry (Facebook: Immeiset ry)
Savosta ja Karjalan alueelta kotoisin olevien oululaisten korkeakouluopiskelijoiden yhdistys

Oulun Keskustaopiskelijat ry (OKO)
OKO on vuonna 1959 perustettu, Oulussa opiskelevien keskustalaisten aate- ja opiskelijapoliittinen järjestö. OKO:n tarkoituksena on herättää opiskelijoissa halua yhteiskunnalliseen toimintaan ja aktiivisuuteen omassa opiskelijayhteisössä. Pyrimme opiskelumahdollisuuksien parantamiseen ja tasa-arvon edistämiseen opintojen suorittamisessa. OKO ry on valtakunnallisen Keskustan Opiskelijaliitto ry:n (KOL) jäsenjärjestö.

Oulun kokoomusopiskelijat (Facebook: Oulun kokoomusopiskelijat)
Kokoomuslaiseen maailmankatsomukseen perustuva korkeakouluopiskelijoiden etujen ajaminen, ylioppilaskuntatoiminta ja omien jäsenten kouluttaminen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Oulun Opiskelijoiden Sosiaalidemokraattinen Yhdistys (OOSY)
Oulun opiskelijoiden sosialidemokraattinen yhdistys OOSY on iloisen värikäs joukko opiskelijoita, jotka vaativat reilumpaa yhteiskuntaa, solidaarisuutta ja tasa-arvoa.

Oulun Vihreät Nuoret (OVN)
Oulun vihreät nuoret on vuonna 2004 perustettu yhdistys, jonka tarkoitus on aktivoida ja rohkaista nuoria ja nuoria aikuisia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen vihrein periaattein, edistää elämisen laatua ja tasa-arvoisuutta, luonnonvarojen säilymistä ja luonnon moninaisuutta.

Skip to content