Liikkuva opiskelija

Oulussa opiskelijan liikuntapalvelut ovat erittäin hyvällä tasolla ja opiskelijabudjettiin sopivia. Liikuntapalveluita järjestävät Oulun korkeakoululiikunta, Oulun kaupunki ja lukuisat eri järjestöt. Kannattaa myös muistaa yksityiset kuntosalit ja muut liikuntapaikat, joissa saattaa olla käytössä erilaisia opiskelija-alennuksia.

Oulun korkeakoululiikunta

Oulun korkeakoululiikunta tarjoaa liikunta- ja hyvinvointipalveluita Oulun korkeakoulujen (Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu ja Diak) opiskelijoille ja henkilöstölle. Toiminnassa on mukana lähes 100 erilaista lajia tai palvelua, joiden toimivuudesta vastaavat kolme suunnittelijaa sekä iso joukko ohjaajia ja yhteistyötahoja.

Oulun korkeakoululiikunnan palveluita pääset käyttämään Sporttipassilla. Enemmän tietoa passista sekä liikuntakalenterin kattavan lajivalikoiman löydät Oulun korkeakoululiikunnan nettisivuilta.

Yliopiston liikuntasuunnittelijana työskentelee Markku Saarela (markku.saarela(a)oulu.fi).

OYUS – Oulun yliopiston urheiluseura

Oulun yliopiston oma urheiluseura OYUS harjoittaa kilpa- ja kuntourheilua beach volleyssä, futsalissa, judossa, jääkiekossa, lentopallossa, rugbyssä, salibandyssä ja suunnistuksessa. Lisätietoja ja yhteystiedot esim. eri lajijaostojen toimijoihin löydät OYUS:n nettisivuilta.

OLL – valtakunnallista työtä korkeakoululiikunnan parissa

Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL on opiskelijoiden liikunnan valtakunnallinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Liikuntapolitiikan ja palvelutyön lisäksi se vastaa mm. Opiskelijoiden SM- eli OSM-kisojen organisoinnista.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta ei ole Opiskelijoiden liikuntaliiton jäsen, minkä vuoksi OLL:n jäsenedut eivät ole OYY:n jäsenten käytettävissä. Lisää tietoa opiskelijaliikunnasta löydät kuitenkin Opiskelijaliikunnan sivuilta.

OSUA – Oulun seudun urheiluakatemia

Huippu-urheilijan kannattaa tutustua Oulun seudun urheiluakatemian (OSUA) tarjoamiin mahdollisuuksiin ja apuun huippu-urheilun ja opiskelun yhteensovittamisessa. Oulun yliopisto on jäsenenä mukana OSUA:ssa ja yhteyshenkilönä yliopistolla toimii liikuntasuunnittelija Markku Saarela.

Oulu tarjoaa laajan liikuntavalikoiman ja laadukkaat liikuntapaikat

Opiskelukaupunki Oulu tarjoaa myös monenlaisia liikuntapalveluita asukkailleen liikuntapaikoista aina erilaisiin kursseihin. Osassa palveluista opiskelijat on myös oikeutettuja alennettuihin maksuihin. Palveluista ja liikuntamahdollisuuksista lisää kaupungin liikuntapalvelujen sivuilta. Sieltä löytyvät sekä aikataulu-, hinta- ja yhteystietoja että kätevä yhteenveto kaupungin julkisista ja yksityisistä liikuntapalveluista sekä urheilu- ja liikuntaseuroista.