YTHS – opiskelijoiden oma terveyspalveluiden tarjoaja

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille.

YTHS:n palveluita voivat käyttää kaikki Suomen yliopistoissa perustutkintoa suorittavat opiskelijat. Jatko-opiskelijat eivät siis kuulu opiskeluterveydenhuollon piiriin. YTHS:n vuosittainen 54 euron terveydenhoitomaksu maksetaan ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä. YTHS:n yleis- ja mielenterveyspalvelut sekä pääsääntöisesti kaikki ryhmäpalvelut ovat maksuttomia. Suunterveyden palveluista ja erikoislääkäripalveluista peritään käyntimaksut, jotka löytyvät tarkemmin YTHS:n nettisivuilta. YTHS on ainutlaatuinen ja monilla mittareilla erittäin toimiva ja laadukas palvelujärjestelmä, jota kannattaa opiskeluaikana käyttää!

Oulussa YTHS:n terveysasema sijaitsee Linnanmaalla, osoitteessa Yliopistokatu 1 A. Tarkemmat yhteystiedot ja ajanvaraus löytyvät nettisivuilta. Ota mukaan opiskelijakorttisi asioidessasi YTHS:llä.

YTHS:n palvelut ovat opiskelijan käytettävissä kaikialla Suomessa, eli jos esim. matkalla tai kesätöissä sairastut jossain muualla kuin Oulussa, voit hakeutua hoitoon lähimmälle YTHS-asemalle, joita sijaitsee kaikissa yliopistokaupungeissa.

Self-palvelussa voit tarkistaa, siirtää ja perua vastaanottoaikojasi. Ota Self-palvelu heti käyttöön, jotta YTHS voi olla sinuun yhteydessä ja asiointi on sujuvaa. Voit myös varata verkossa vastaanottoajan, jos kyseiseen vaivaan tai sairauteen on jo tehty hoidontarpeen arviointi. Muistathan että varatuista ja käyttämättä jääneistä ajoista peritään 35 euron suuruinen sakkomaksu! Tietoa Oulun YTHS:n järjestämästä ryhmätoiminnasta (esim. jännittäjäryhmä, elämäntaitokurssi, fysioterapiaryhmät) löydät Oulun YTHS:n nettisivuilta. YTHS:n internetsivuilta löytyy myös kattava Terveystietopankki ja sähköistä verkkoneuvontaa. Tutustu myös YTHS:n ylläpitämään I love arki -sivustoon, josta löydät vinkkejä elämän- ja arjen hallintaan.

Opiskelija on oikeutettu myös kaupungin terveydenhoitopalveluihin. Esimerkiksi iltaisin ja viikonloppuisin, kun YTHS on suljettu, voi akuuttiasioissa mennä asiakkaaksi yhteispäivystykseen, jonka käyntiosoite on Oulun yliopistollinen keskussairaala, Kajaanintie 50, sisäänkäynti A 1. Ennen yhteispäivystykseen hakeutumista kannattaa soittaa päivystyksen auttavaan puhelimeen 08 315 2655.

Sairausajan etuuksista ja toimeentulosta löydät lisätietoja täältä.

yths_banneri_250x250_suo