Katto pään päälle

Opiskelijalla on elämäntilanteestaan riippuen mahdollisuus hankkia koti ja katto päänsä päälle monella tapaa. Oulun ehdottomiin valtteihin opiskelijakaupunkina kuuluvat kohtuullisen halvat asuntojen vuokrahinnat. Kotia etsiessäsi kannattaa pohtia mm. hintaa, asunnon sijaintia ja asuinympäristön viihtyisyyttä. Asuntoa kannattaa hakea heti, kun opiskelupaikka on varmistunut!

Asuntopalveluja tuottavat monet eri toimijat Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiöstä Oulun kaupungin vuokra-asuntoyhtiö Sivakkaan ja lukuisaan joukkoon yksityisiä toimijoita. Myös omistus- ja asumisoikeusasuminen voivat sopia juuri sinulle. Opiskelijan asumista tuetaan yleisellä asumistuella ja/tai ulkomailla vuokralla asuvia opintotuen asumislisällä. Kannattaa tarkistaa, oletko oikeutettu niihin.

Suurin opiskelija-asuntojen tarjoaja Oulun seudulla on Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö, tuttavallisemmin PSOAS. Säätiöllä on tarjolla yli 5 500 asuntopaikkaa käsittäen yksiöitä, kimppakämppiä ja perheasuntoja eri puolella Oulua. Opiskelija-asuntoihin kuuluu usein yhteiskäytössä olevat sauna- ja pyykkitilat sekä monenlaisia harrastustiloja. Kannattaa myös tutustua naapureihin lähtemällä mukaan PSOAS:in asukastoimikuntien toimintaan. Suurin opiskelija-asuntoalue on yliopiston välittömässä läheisyydessä sijaitseva Linnanmaa, jossa on n. 1 500 asuntopaikkaa. Lisäksi opiskelija-asukkaita on paljon keskustan tuntumassa Välkkylässä ja Tuirassa, sekä Toppilassa ja Alppilassa. PSOAS:lla on myös asuntopörssi, jonka kautta voit ilmoittautua asunnon hakijaksi.

Vuokranantajia Oulun seudulla:

Pohjois-Suomen Opiskelija-asuntosäätiö (PSOAS): ks. asuntopörssi
Oulun Sivakka Oy
OVV Asuntopalvelut: ks. hakuvahti
Oulun seudun nuorisoasuntoyhdistys ry (OSNA)
Lumo ja VVO 
SATO 
M2-Kodit
Iskon mummola: huoneen vuokraus (1 päivä – kuukausivuokra)
Oulun Medikiinteistöt Oy (lähellä Kontinkankaan kampusta)

Vinkkejä asumiseen: www.asumisenabc.fi

Muuttoilmoitus

Muuttaessasi asunnosta toiseen muistathan tehdä muuttoilmoituksen! Muuttoilmoituksen voit tehdä kätevästi netissä osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi