Väitöstutkijoiden jaosto

Yhteisö kaikille väitöskirjatutkijoille Oulun yliopistossa

Väitöstutkijoiden jaosto (DRS, engl. The Doctoral Researchers’ Section) on kaikille Oulun Yliopiston väitöstutkijoille tarkoitettu yhteisö, jota pyörittää väitöskirjatutkijat väitöstutkijoille. DRS perustettiin syksyllä 2013 tarjoamaan väitöstutkijoille verkoston vertaistukea ja edunvalvontaa.

DRS on väitöstutkijoiden virallinen ääni läpi eri alojen Tutkijakoulussa, korostaen korkealaatuisia tohtoriopintoja sekä inspiroivia akateemisia kokemuksia. Lisäksi jaosto tarjoaa mahdollisuuksia verkostoitumiseen läpi poikkitieteellisesti. Kaikki väitöstutkijat ovat tervetulleita – jäsenyyttä ei tarvita!

Jaosto työskentelee englanniksi. Liittyäksesi DRS:n toimintaan sinun ei tarvitse olla OYY:n jäsen. Jos kuitenkin haluat tulla nimetyksi edustajaksi hallintoelimeen tai toimia jaoston puheenjohtajana tai varapuheenjohtajana, on OYY:n jäsenyys vaadittu. Jäsenyys ja jäsenpalvelut-sivulta voi tarkistaa, mitä etuja OYY tarjoaa väitöstutkijoille sekä kuinka paljon jäsenyys maksaa.

Kokousmateriaalit ja -dokumentit

Liity DRS:n Teams -työskentelytilaan löytääksesi kokousmateriaalit, kokouskutsut ja tietoa jaoston toiminnasta. DRS:n Teamsia voi myös hyödyntää yhteydenotossa ylioppilaskuntaan, jaoston puheenjohtajistoon tai muihin väitöstutkijoihin. Voit kirjautua sisään Teamsiin yliopiston tunnuksillasi.

Väitöstutkijoiden jaosto tapaa keskimäärin kerran kuussa tai kahdessa keskustelemaan väitöstutkijoiden näkökulmista liittyen tohtorikoulutuksen kehitykseen. Edustajien tehtävänä on viedä eteenpäin väitöstutkijoiden ehdotuksia ja mielipiteitä. Lisäksi jaosto järjestää väitöstutkijoille tapahtumia, kuten afterwork-tapahtumia, seminaareja ja workshoppeja.

Pysyäksesi ajan tasalla tapahtumistamme ja ajankohtaisista aiheista, seuraa meitä sosiaalisessa mediassa ja liity Teams -työtilaamme DRS Teams (kirjaudu sisään yliopiston tunnuksillasi).

 

Jaosto seuraa Yliopiston päätöksentekoa ja tohtorikoulutuksen käytäntöjä, valvoo proaktiivisesti väitöstutkijoiden etuja ja hyvinvointia sekä jakaa väitöstutkijoille tietoisuutta heidän oikeuksistaan ja mahdollisuuksistaan vaikuttaa yliopiston päätöksentekoon. DRS ehdottaa hallintoelimiin hakevien väitöstutkijoiden valintaa OYY:n hallitukselle. 

DRS:n kokoukset toimivat keskeisinä keskustelualueina ajankohtaisten asioiden ja kysymysten jakamiseen. Voit ottaa yhteyttä joko DRS:n puheenjohtajaan tai toimikunnan edustajiin, jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita liittyen tohtorinopintoihin ja tutkimukseen tai jos sinulla on aihe josta haluaisit puhuttavan kokouksessa.

Mitä toimielimen jäsenyys tarkoittaa?

Toimielimen jäsenenä työskentelyyn kuuluu tutustuminen akateemisen päätöksenteon toimitapoihin sekä yhteistyö muiden toimikunnan jäsenten ja sidosryhmien kanssa. Päätehtäväsi väitöstutkijoiden edustajana on varmistaa, että päätökset tehdään tasapuolisesti sekä ajaa muutosta sitä tarvittaessa. Toimielimestä riippuen kokouksia on keskimäärin kerran kuussa. Kokousmateriaalit toimitetaan etukäteen, joten esityslistaan ehtii tutustua ja aiheista keskustella muiden toimikunnan edustajien kanssa ennen kokousta. Toimielimelle voi myös esittää kokousaiheita ottamalla yhteyttä toimielimissä toimiviin henkilöihin, erit. puheenjohtajiin.

Miten voit tuoda esiin valiokunnassa työskennellessäsi opitut asiat:

Lisätietoja edustajana toimimisesta ylioppilaskunnan koulutuspoliittiselta asiantuntijalta (kopoasiantuntija@oyy.fi). Voit myös ottaa yhteyttä DRS:n nykyisiin edustajiin lisätietoja varten. Huomioithan, että sinun tulee olla OYY:n jäsen edustajana toimiessasi.

Tarkista avoimet paikat ja nykyiset edustajat täältä.

DRS-edustajat Oulun yliopiston tutkijakoulun (UniOGS) toimielimissä

  • UniOGS Johtoryhmä:

DRS:n puheenjohtaja on UniOGS johtoryhmän jäsen. UniOGS johtoryhmän tehtävänä on tukea UniOGS:n dekaania tohtorikoulutuksen johtamisessa ja kehityksessä ja yliopiston strategian toteuttamisessa. Johtoryhmä keskustelee mm. tohtorikoulutuksen prosessien kehityksestä, sisäänottoaikatauluista ja -kriteereistä sekä matkatukien suuruuksista. 

 

  • UniOGS:n koulutuksen kehittämisryhmä

Koulutuksen kehittämisryhmän tehtävänä on arvioida ja kehittää yleisiä ja valmistavia kursseja sekä alakohtaista koulutusta Oulun Yliopistolla. Koulutuksen kehittämisryhmä keskustelee esim. siitä, kuinka UniOGS:n kursseja voi kehittää palautteen perusteella sekä siitä millaisia uusia kursseja UniOGS voisi tarjota.

 

DRS-edustajat muualla Yliopiston hallinnossa

  • Tutkimusneuvosto

Tutkimusneuvosto tukee yliopiston johtokuntaa, johtoryhmää ja tutkimusrehtoria tieteellisen tutkimuksen edistämisessä yliopistolla. Neuvosto tekee myös ehdotuksia tutkimuskäytännöistä ja arvioi tutkimuksen laatua yliopistotasolla. Neuvosto keskustelee esim. uusista tieteellisistä suunnista, tohtorikoulutuksesta, rekrytoinnista sekä tutkimuksen eettisistä periaatteista ja laadun varmistamisesta.

  • Koulutusneuvosto

Koulutusneuvosto tukee yliopiston johtokuntaa ja koulutusrehtoria koulutuksen edistämisessä ja tarjoaa aloitteita koulutuskäytäntöihin sekä opetuksen kehittämiseen liittyen ja arvioi yliopiston koulutuksen laatua. Koulutusneuvoston puheenjohtaja on koulutuksen vararehtori.

6/2022

Biotekniikan insinööri ja biokemian ja proteiinitieteen maisteri Prateek Singh vierailee Väitöstutkijoiden jaoston kuudennessa kokouksessa13.06.2022 klo 15 alkaen. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille ja se pidetään englanniksi. Lisätietoa puhujasta ja tilaisuudesta täältä.

Prateek Singh vierailevana puhujana väitöstutkijoiden jaostossa 13.6.

5/2022

Dr Guido Giunti vierailee Väitöstutkijoiden jaoston viidennessä kokouksessa 20.5. klo 15 alkaen. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Tilaisuus on englanniksi. Lisätietoa puhujasta ja tilaisuudesta täältä (https://www.oyy.fi/dr-guido-giunti-vierailevana-puhujana-vaitostutkijoiden-jaostossa-20-5/ )

4/2022

Etsimme kahta väitöstutkijaedustajaa tieto- ja sähkötekniikan alalta ja kahta väitöstutkijaedustajaa tekniikan ja luonnontieteiden alalta tohtoriohjelmatoimikuntiin vuodelle 2022. Katso lisätietoja hallopedtoiminnasta täältä ja hae täällä viimeistään 30.4.2022.

11.4.2022

Hyvät väitöskirjatutkijat, tervetuloa väitöskirjatutkijoiden jaoston (DRS) kokoukseen!
Jaosto kokoontuu kerran kuukaudessa, ja kokoukset ovat avoimia kaikille väitöskirjatutkijoille. Kokouksessa käydään läpi ajankohtaisia asioita, joita on noussut eri toimielimissä, mutta se on myös paikka, jossa voi nostaa esille asioita, joita pitäisi edistää. Jaoston tehtävä on toimia sekä väitöskirjatutkijoiden verkostona ja tukena että edunvalvojana. Jaosto on muun muassa vienyt eteenpäin väitöskirjatutkijan nimikeasiaa sekä apurahatutkijoiden työsopimusasiaa. Tulevassa kokouksessa keskustelemme lähettämämme kyselyn tuloksista, teidän toiveistanne jaoston toiminnan osalta sekä haasteista mitä teillä on noussut mieleen. Lisäksi kerromme vanhan logon uudistamisesta.
Lämpimästi tervetuloa!
DRS 2022
Linkki kokoukseen:
Linkki asialistaan:

29.3.2022

Hei väitöskirjatutkijat,
Tarvitsemme mielipidettäsi uuden väitöskirjatutkijoiden jaoston (DRS) logosta. Klikkaa linkkiä äänestääksesi logoa ja vastataksesi muutamaan toiminnan kehittämistä tukevaan kysymykseen.
Kyselyyn voi vastata 10.4. saakka.
Kiitos,
Atiqul Mazumder, Saranya Muthusamy & Sari Pramila-Savukoski

25.3.2022

Dear doctoral researcher!
You are cordially invited to give your valuable opinion by participating the upcoming Doctoral Researchers’ Section (DRS) meeting to be held on 25th March 2022 at 13:00 EET (Finland Time Zone) in DRS Teams space.
Tap on the link below or copy-paste the link in a browser to join DRS 03_2022 Meeting:
Please, DONOT forget to join the Teams space with your University credentials and get access to the DRS files and folders!
What: DRS meeting 03/2022
When: 25th March 2022 Friday at 13:00 EET (Eastern European Time) = Finland Time Zone = UTC/GMT+2
Where: DRS Teams

28.2.2022

Dear doctoral researcher!

You are cordially invited to give your valuable opinion by participating the upcoming Doctoral Researchers’ Section (DRS) meeting to be held on 28th February 2022 at 13:00 EET (Finland Time Zone) in DRS Teams space.

Link to the meeting:

Click here to join the meeting

What: DRS meeting 02/2022

When: 28th February 2022 Monday at 13:00 EET (Eastern European Time) = Finland Time Zone = UTC/GMT+2

Where: DRS Teams

 

31.1.2022

Dear doctoral researchers,

Welcome you all to our Doctoral Researchers Section, DRS meeting to be held on 31st January 2021 at 13:00 in DRS Teams space, link to the meeting:

Click here to join the meeting

Please, don’t forget to join the Teams space with your University credentials and get access to the DRS files and folders!

What: DRS meeting 01/2022

When: 31st January 2022 Monday at 13:00

Where: DRS Teams

Click here to see the meeting agenda

We hope to see many of you!

Best regards,

Atiqul Mazumder
Chair, DRS 2022

Saranya Muthusamy
Vice-Chair, DRS 2022

12.1.2022

OYY:n hallitus on nimittänyt uusia väitöstutkijoita Oulun yliopiston hallintoon vuodelle 2022. Uudet edustajat ovat:

  • UniOGS johtoryhmä: Atiqul Haq Mazumder (jäsen) ja Muthusamy Saranya (varajäsen)
  • Terveys- ja biotieteiden tohtorikoulutustoimikunta: Atiqul Haq Mazumder (jäsen) ja Sari Pramila-Savukoski (jäsen)
  • Ihmistieteiden tohtorikoulutustoimikunta: Tanja Riekkinen (jäsen), Jarkko Impola (jäsen), Sofia Pihlaja (varajäsen) ja Eija Vuorenmaa (varajäsen)
  • Tutkimusneuvosto: Sari Pramila-Savukoski (jäsen)

Edustajien yhteystiedot

Pysyäksesi ajan tasalla tapahtumistamme ja ajankohtaisista aiheista, seuraa meitä sosiaalisessa mediassa ja liity Teams -työtilaamme DRS Teams (kirjaudu sisään yliopiston tunnuksillasi). Me myös lähetämme sähköpostia päätapahtumistamme ja kokouksistamme UniOGS-sähköpostilistan kautta.

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja, lähetä meille sähköposti tai ota meihin yhteyttä sosiaalisessa mediassa.

 

Atiqul Haq Mazumder
Jaoston puheenjohtaja 2022
atiqul.mazumder[at]oulu.fi, +358456943323 (engl.)

Muthusamy Saranya
Jaoston varapuheenjohtaja 2022
muthusamy.saranya[at]oulu.fi, +358451723910 (engl.)

Skip to content