Väitöstutkijoiden jaosto

Yhteisö kaikille väitöskirjatutkijoille Oulun yliopistossa

Väitöstutkijoiden jaosto (DRS, engl. The Doctoral Researchers’ Section) on kaikille Oulun Yliopiston väitöstutkijoille tarkoitettu yhteisö, jota pyörittää väitöskirjatutkijat väitöstutkijoille. DRS perustettiin syksyllä 2013 tarjoamaan väitöstutkijoille verkoston vertaistukea ja edunvalvontaa.

DRS on väitöstutkijoiden virallinen ääni läpi eri alojen Tutkijakoulussa, korostaen korkealaatuisia tohtoriopintoja sekä inspiroivia akateemisia kokemuksia. Lisäksi jaosto tarjoaa mahdollisuuksia verkostoitumiseen läpi poikkitieteellisesti. Kaikki väitöstutkijat ovat tervetulleita – jäsenyyttä ei tarvita!

Jaoston työskentelee englanniksi. Liittyäksesi DRS:n toimintaan sinun ei tarvitse olla OYY:n jäsen. Jos kuitenkin haluat tulla nimetyksi edustajaksi hallintoelimeen tai toimia jaoston puheenjohtajana tai varapuheenjohtajana, on OYY:n jäsenyys vaadittu. Jäsenyys ja jäsenpalvelut-sivulta voi tarkistaa, mitä etuja OYY tarjoaa väitöstutkijoille sekä kuinka paljon jäsenyys maksaa.

Kokousmateriaalit ja -dokumentit

Liity DRS:n Teams -työskentelytilaan löytääksesi kokousmateriaalit, kokouskutsut ja tietoa jaoston toiminnasta. DRS:n Teamsia voi myös hyödyntää yhteydenotossa ylioppilaskuntaan, jaoston puheenjohtajistoon tai muihin väitöstutkijoihin. Voit kirjautua sisään Teamsiin yliopiston tunnuksillasi.

Väitöstutkijoiden jaosto tapaa keskimäärin kerran kuussa tai kahdessa keskustelemaan väitöstutkijoiden näkökulmista liittyen tohtorikoulutuksen kehitykseen. Edustajien tehtävänä on viedä eteenpäin väitöstutkijoiden ehdotuksia ja mielipiteitä. Lisäksi jaosto järjestää väitöstutkijoille tapahtumia, kuten afterwork-tapahtumia, seminaareja ja workshoppeja.

Pysyäksesi ajan tasalla tapahtumistamme ja ajankohtaisista aiheista, seuraa meitä sosiaalisessa mediassa ja liity Teams -työtilaamme DRS Teams (kirjaudu sisään yliopiston tunnuksillasi).

 

Jaosto seuraa Yliopiston päätöksentekoa ja tohtorikoulutuksen käytäntöjä, valvoo proaktiivisesti väitöstutkijoiden etuja ja hyvinvointia sekä jakaa väitöstutkijoille tietoisuutta heidän oikeuksistaan ja mahdollisuuksistaan vaikuttaa yliopiston päätöksentekoon. DRS ehdottaa hallintoelimiin hakevien väitöstutkijoiden valintaa OYY:n hallitukselle. 

DRS:n kokoukset toimivat keskeisinä keskustelualueina ajankohtaisten asioiden ja kysymysten jakamiseen. Voit ottaa yhteyttä joko DRS:n puheenjohtajaan tai toimikunnan edustajiin, jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita liittyen tohtorinopintoihin ja tutkimukseen tai jos sinulla on aihe josta haluaisit puhuttavan kokouksessa.

Mitä toimielimen jäsenyys tarkoittaa?

Toimielimen jäsenenä työskentelyyn kuuluu tutustuminen akateemisen päätöksenteon toimitapoihin sekä yhteistyö muiden toimikunnan jäsenten ja sidosryhmien kanssa. Päätehtäväsi väitöstutkijoiden edustajana on varmistaa, että päätökset tehdään tasapuolisesti sekä ajaa muutosta sitä tarvittaessa. Toimielimestä riippuen kokouksia on keskimäärin kerran kuussa. Kokousmateriaalit toimitetaan etukäteen, joten esityslistaan ehtii tutustua ja aiheista keskustella muiden toimikunnan edustajien kanssa ennen kokousta. Toimielimelle voi myös esittää kokousaiheita ottamalla yhteyttä toimielimissä toimiviin henkilöihin, erit. puheenjohtajiin.

Miten voit tuoda esiin valiokunnassa työskennellessäsi opitut asiat:

Lisätietoja edustajana toikmimisesta ylioppilaskunnan hallinto-oppaasta. Voit myös ottaa yhteyttä DRS:n nykyisiin edustajiin lisätietoja varten. Huomioithan, että sinun tulee olla OYY:n jäsen ollaksesi kelvollinen edustajan toimeen.

Tarkista avoimet paikat, nykyiset edustajat ja hae osoitteessa halloped.fi

DRS-edustajat Oulun yliopiston tutkijakoulun (UniOGS) toimielimissä

  • UniOGS Johtoryhmä:

DRS:n puheenjohtaja on UniOGS johtoryhmän jäsen. UniOGS johtoryhmän tehtävänä on tukea UniOGS:n dekaania tohtorikoulutuksen johtamisessa ja kehityksessä ja yliopiston strategian toteuttamisessa. Johtoryhmä keskustelee mm. tohtorikoulutuksen prosessien kehityksestä, sisäänottoaikatauluista ja -kriteereistä sekä matkatukien suuruuksista. 

 

  • UniOGS:n koulutuksen kehittämisryhmä

Koulutuksen kehittämisryhmän tehtävänä on arvioida ja kehittää yleisiä ja valmistavia kursseja sekä alakohtaista koulutusta Oulun Yliopistolla. Koulutuksen kehittämisryhmä keskustelee esim. siitä, kuinka UniOGS:n kursseja voi kehittää palautteen perusteella sekä siitä millaisia uusia kursseja UniOGS voisi tarjota.

 

DRS-edustajat muualla Yliopiston hallinnossa

  • Tutkimusneuvosto

Tutkimusneuvosto tukee yliopiston johtokuntaa, johtoryhmää ja tutkimusrehtoria tieteellisen tutkimuksen edistämisessä yliopistolla. Neuvosto tekee myös ehdotuksia tutkimuskäytännöistä ja arvioi tutkimuksen laatua yliopistotasolla. Neuvosto keskustelee esim. uusista tieteellisistä suunnista, tohtorikoulutuksesta, rekrytoinnista sekä tutkimuksen eettisistä periaatteista ja laadun varmistamisesta.

  • Koulutusneuvosto

Koulutusneuvosto tukee yliopiston johtokuntaa ja koulutusrehtoria koulutuksen edistämisessä ja tarjoaa aloitteita koulutuskäytäntöihin sekä opetuksen kehittämiseen liittyen ja arvioi yliopiston koulutuksen laatua. Koulutusneuvoston puheenjohtaja on koulutuksen vararehtori.

Pysyäksesi ajan tasalla tapahtumistamme ja ajankohtaisista aiheista, seuraa meitä sosiaalisessa mediassa ja liity Teams -työtilaamme DRS Teams (kirjaudu sisään yliopiston tunnuksillasi). Me myös lähetämme sähköpostia päätapahtumistamme ja kokouksistamme UniOGS-sähköpostilistan kautta.

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja, lähetä meille sähköposti tai ota meihin yhteyttä sosiaalisessa mediassa.

 

Voit myös ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse (etunimi.sukunimi AT oulu.fi)

Namrata Baruah
DRS puheenjohtaja 2021 (engl.)

Dr Atiqul Mazumder
DRS varapuheenjohtaja 2021 (engl.)

Skip to content