Blogi: Onnellisen opiskelijan polulla

Opiskelupaikka myönnetty. Otan opiskelupaikan vastaan sitovasti. 

Annan unelma toteutui kesällä, kun ovet Oulun yliopistoon avautuivat. Hän odotti syksyä jännittyneenä, mutta innostuneena. Eniten Anna odotti uusia kavereita, asuntoa ja haalareita. Aivan ensimmäisellä viikolla vastassa olivat opiskelijatuutorit ja ryhmän omaopettaja. Orientaatioviikolla Anna tutustui uusien kavereidensa kanssa Oulun puistoihin, kampuksiin ja opiskelijaravintoloihin. Hän haki opiskelijakortin ylioppilaskunnan toimistolta ja oppi tuntemaan ainejärjestön hallituksen porukan. Tai ainakin puheenjohtajan naaman. Josko Annakin voisi päästä hallitukseen, ehkä ensi vuonna.

 

Alkuhulinoiden jälkeen oli vihdoin aika aloittaa opiskelu. Annan omaope auttoi tekemään sellaisen HOPS:in eli henkilökohtaisen opintosuunnitelman, joka otti huomioon hänen viime vuonna tekemänsä avoimen opinnot. Ensimmäiset kurssit tuntuivat haastavilta, mutta onneksi kurssin opettaja oli tosi mukava ja vastasi ihan jokaiseen kysymykseen. Tentti-ilmoittautumisen löytäminen Pepistä oli ensin vaikeaa, mutta sekin selvisi kysymällä. Ennen tenttiä Annalla oli rauhallinen olo, kyllä se varmaan läpi menee. Ja menihän se, kun oli ensin löytänyt Exam-tilan Tuudon kartalta. Arvosana tuli kolmen viikon päästä tentistä, niinkuin kuuluukin. Periodin toisen tentin kohdalla homma ei mennytkään ihan niin putkeen. Opettajan palautteesta Anna huomasi, ettei ollut tajunnut kurssin keskeistä sisältöä aivan oikein. Onneksi kurssin saa aina uusia kahdesti, ja toka kerralla onnisti. 

 

Ennen joululomaa opinnot ja elämä ylipäätään tuntuivat hankaloituvan: ryhmätöiden tekeminen takkusi, kotona oli ongelmia, kurssin sisällöt oli vaikeampi ymmärtää ja Annan jaksaminen väheni. Onneksi opettajat ymmärsivät tilanteen ja yhden kurssin esseen palautuksen sai siirrettyä tammikuulle. Anna sai myös ajan opintopsykologille ja suunnitteli kevään opintoja koulutussuunnittelijan kanssa vähän väljemmiksi. Stressi helpotti ja asiat tuntuivat pikku hiljaa oikenevan. Nyt hän ei kuitenkaan halunnut ajatella mitään muuta, kuin loman laskettelureissua. 

 

———

 

Onnittelut opiskelupaikastasi! Me OYY:llä toivomme, että fuksisyksysi on täynnä kivaa tekemistä, uusia ihmisiä ja uuden oppimista. Opiskeluaika ei kuitenkaan ole aina helppoa. Sinulla on opiskelijana oikeuksia, joiden tarkoitus on turvata opiskelun oikeudenmukaisuus. Pidäthän kiinni oikeuksistasi! 

 

Tutustu oikeuksiisi OYY:n nettisivuilla. 

Lisää blogeja