Leinonen ja Virtanen Oulun yliopiston hallituksen opiskelijajäseniksi, Kostiaisesta OYY:n hallituksen puheenjohtaja

OYY:n edustajistossa valintoja ylioppilaskunnan ja yliopiston johtopaikoille

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) edustajisto on valinnut syksyn aikana opiskelijoiden edustajat yliopiston hallitukseen ja yliopistokollegioon kaudelle 2024-2025 sekä ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajan vuodelle 2024. 

 

Valinta yliopiston hallituksen opiskelijajäsenistä tehtiin edustajiston kokouksessa 17.10. Äänestyksen jälkeen valituiksi tulivat tuotantotalouden opiskelija Teemu Virtanen ja kauppatieteen opiskelija Lotta Leinonen. 

 

Kaudella 2022-2023 opiskelijoiden edustajina hallituksessa toimivat Miriam Putula ja Teemu Virtanen, joista Putula ei enää asettunut ehdolle. Virtanen aloittaa siis toisen kautensa hallituksen jäsenenä. Aikaisemmin Virtanen on toiminut muun muassa OYY:n hallituksen varapuheenjohtajana ja Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) hallituksen jäsenenä. Leinosella on aikaisempaa vaikuttamiskokemusta OYY:n hallituksen puheenjohtajana, ja vuoden 2023 hän on toiminut SYL:n puheenjohtajana.

 

Opiskelijajäsenet ovat täysivaltaisia jäseniä yliopiston hallituksessa, joka koostuu lisäksi yliopiston henkilöstöstä ja ulkopuolisista jäsenistä. Yliopiston hallituksen vastuulla on muun muassa rehtorin valitseminen ja yliopiston strateginen päätöksenteko. Lisäksi hallituksella on paljon taloudellista vastuuta.

 

Edustajiston kokouksessa 29.11. valittiin OYY:n hallituksen puheenjohtaja ja  yliopistokollegion opiskelijaedustus. OYY:n hallitusta johtaa vuonna 2024 konetekniikan opiskelija Anton Kostiainen. Yliopistokollegioon valittiin seuraavat opiskelijat:

 

Suvi-Anna Salminen, varajäsen Santtu Mäenpää

Lotta Ellonen, varajäsen Marko Venäläinen

Anni Vakkuri, varajäsen Aku Forsman

Saana Wahlroos, varajäsen Miikka Lukkaroinen

Chenhao Song, varajäsen Ly Ngyuen

Aapomikko Matti, varajäsen Md. Moinul Islam

Iikka Kokkoniemi, varajäsen Riikka Haataja

Leea Putula, varajäsen Maria Ollila

Lisää kirjoituksia