Opiskelijat äänestivät varjovaaleissa ja haastoivat ehdokkaita toimeentulosta

Palaa viime viikon vaalikarnevaalin tunnelmiin ja katso vaalipaneelin tallenne!

Opiskelijoiden vaalikarnevaali toi oululaiset korkeakouluopiskelijat yhteen eduskuntaan valittujen puolueiden ja heidän ehdokkaiden kanssa keskiviikkona 15.3. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKOn ja Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta O’Diakon kanssa. Päivä avattiin opiskelijoiden vaalitorilla, jonka aikana vihreillä naulakoilla oli mahdollisuus käydä tutustumassa puolueisiin ja ehdokkaisiin, sekä antaa äänensä opiskelijoiden varjovaaleissa. Vihreiden naulakoiden edusta täyttyikin nopeasti iloisesta puheensorinasta ja popcornin tuoksusta.

Iltapäivän aikana ehdokkaat taustajoukkoineen kokoontuivat Oamkin Business Corneriin kuulemaan opiskelija- ja korkeakoulupolitiikan ajankohtaisesta tilanteesta, sekä käymään vapaamuotoista keskustelua opiskelijaliikkeen vaalitavoitteiden tahdittamana. Illan kruunasi opiskelijoiden vaalipaneeli, jossa ehdokkaat pääsivät vastaamaan opiskelijoiden kiperiin kysymyksiin opiskelijan elämästä, korkeakouluista ja koko yhteiskunnan kohtaamista haasteista. Vaalipaneeli on edelleen katsottavissa Oulun ylioppilaslehden Instagram-tililtä.

Opiskelijoiden varjovaalien osalta tulos oli varsin jännittävä ja äänien jakauma tasainen. Lopullinen vaalitulos oli seuraava:

  1. Vasemmistoliitto (25,2%)
  2. Kokoomus (17,2%)
  3. Keskusta (16,6%)
  4. SDP & Vihreät (12,9%)
  5. Perussuomalaiset (8%)
  6. RKP, Liike Nyt, Liberaalipuolue, Vapauden liitto (1,2%)
  7.  Kristillisdemokraatit (0,6%)

Lisää kirjoituksia