OYY on julkaissut kaupunkipoliittisen ohjelman: tavoitteena Suomen paras kaupunki opiskella!

OYY tuo opiskelijoiden näkökulman esille entistä aktiivisemmin kuntavaalien lähestyessä

Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY) on ottanut isoja askeleita kaupunkivaikuttamisessa ja laatinut sen tueksi kaupunkipoliittisen ohjelman, joka keskittyy parantamaan opiskelijoiden elämää Oulussa. Ohjelman taustamateriaalina on käytetty muun muassa OYY:n keväällä 2024 tekemän kaupunkikyselyn tuloksia. Ohjelman kärkiteemat ovat selkeitä ja kunnianhimoisia: Oulusta pitää tulla Suomen paras kaupunki opiskella. 

Oulusta pitää tulla Suomen paras kaupunki opiskella. 

Tavoitteenamme on opiskelijoille viihtyisä ja helppokulkuinen kaupunki. Joukkoliikenteen kattavuudella ja merkittävillä opiskelija-alennuksilla opiskelijat pääsevät helposti niin opintojen kuin harrastustenkin pariin. Opiskelija-asuntojen tuotannon täytyy kohdata kysyntä niin, että opiskelijoille on tarjolla riittävästi kohtuuhintaisia asuntoja opintojen ajaksi. Pyöränhuoltopisteet ja pyöräparkit edistävät helppoa liikkumista.

Sitoutumalla opiskelijoiden työllistymiseen, Oulun kaupunki voi tukea opiskelijoita rakentamaan vankan pohjan tulevalle uralle jo opiskeluaikana. “Tämä ei ainoastaan hyödytä opiskelijoita, vaan myös vahvistaa Oulun asemaa osaamisen ja innovaatioiden kaupunkina”, linjaa OYY:n hallituksen varapuheenjohtaja Vilma Sippola. Oulu voi näyttää esimerkkiä kansainvälisten opiskelijoiden työllistämisessä, jolloin yhä useammalla olisi mahdollisuus jäädä Oulun seudulle myös valmistumisen jälkeen. 

Kaupunkipoliittinen ohjelma painottaa myös tilojen ja resurssien tarvetta opiskelijakulttuurille. Opiskelijat muodostavat suuren osan oululaisista, ja monipuolisen opiskelijakulttuurin näkyvyys rikastuttaa tulevan Euroopan kulttuuripääkaupungin kulttuurielämää entisestään. Myös itsenäiselle opiskelulle tarvitaan tiloja niin kampuksilta kuin niiden ulkopuoleltakin.  Haluamme, että Oulussa on tarjolla monipuolisia aktiviteetteja ja tiloja, jotka tukevat opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Koko kaupunkipoliittisen ohjelman pääset lukemaan materiaalipankista.

Lisää kirjoituksia