Vaaliliiton muistilista

Ehdokasasettelu lähenee puoltaväliä  ja on aika tarkistaa, että kaikki asiat on kunnossa!

Hienoa, olette saattaneet jo laittaa vaaliliiton kasaan tai vielä pohditte sen perustamista. Tässä on muistilista asioihin, joita tulee ottaa huomioon liittoa muodostaessa, ehdokashankinnassa ja kampanjoinnissa!

 

HOX!

Ehdokkaaksi ilmoittaudutaan käyttäen opiskelijaoikeusnumeroa, joka on Tuudossa ja Pepissä Y-alkuinen.

 

EHDOKKAAT

Vaaliliiton muodostamiseen tarvitaan vähintään kaksi ehdokasta ja enintään heitä voi olla 74. Renkaaseen vaaditaan vähintään kaksi liittoa tai yksi liitto ja yksi ehdokas. 

ILMOITTAUTUMINEN

Muista ilmoittaa vaaliliitto mukaan vaaleihin sähköisellä lomakkeella, jonka pääset täyttämään täältä. Myös jokaisen ehdokkaan tulee täyttää oma, henkilökohtainen ilmoittautuminen.  Huomaathan, että tarvitse lomakkeiden täyttöön yliopiston HAKA-tunnukset. 

SÄÄNNÖT

Ehdokashankintaa ja listan luomista koskevat vaalien eettiset pelisäännöt. Erityisen tärkeää on muistaa, että kaikki painostaminen ja halventaminen on kielletty. Ehdokashankintaa ei myöskään tehdä opetustilanteissa tai niiden läheisyydessä. Myös päihtyneen ihmisen rekrytointi on kielletty. 

KAMPANJA

Vaaliliitto on vastuussa ehdokkaidensa mainonnan asiallisuudesta. Vaaliliiton kannattaa myös suositella ehdokkaillensa vaalikoneen täyttämistä. OYY toivoo myös kaikkien vaaliliittojen osallistuvan vaalitorille ja paneeliin. 

Jos vaaliliitto tarvitsee toimistolta apua kampanjamateriaaleihin, ota yhteys edustajistovaalit@oyy.fi

 

VAALIMIELI

Toivomme kaikilta vaaliliitoilta ja niiden ehdokkailta rehtiä vaalimieltä. 

 

Lue lisää osoitteesta tai ota yhteyttä www.oyy.f/osallistu-vaikuta/edustajistovaalit/ 

Vaalikoordinaattori, Iikka Meriläinen, edustajistovaalit@oyy.fi

Pääsihteeri, Kauko Keskisärkkä, paasihteeri@oyy.fi

Lisää kirjoituksia