Suvi-Anna Salminen OYY:n hallituksen puheenjohtajaksi!

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan (OYY) edustajisto valitsi kokouksessaan 15.11. Suvi-Annan Salmisen ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2023. Valinta oli yksimielinen.

“Olen todella kiitollinen edustajiston antamasta luottamuksesta. Uskon, että kokemukseni avulla tuon ylioppilaskuntaan jatkuvuutta ja näkemyksiä järjestölliseen kehittämiseen”, kertoo Salminen.

24-vuotias Salminen on neljännen vuoden suomen kielen opiskelija. Vuoden 2022 ajan Salminen on toiminut ylioppilaskunnan hallituksen toisena varapuheenjohtajana ja vastannut hallituksessa viestinnästä. Hänellä on aikaisempaa järjestökokemusta muun muassa Suma ry:stä. Opintoja hänellä on pääaineensa lisäksi viestinnästä ja sosiologiasta. 

Vuotta 2023 ylioppilaskunnassa värittävät vahvasti vaalit. Keväällä käytävissä eduskuntavaaleissa on tärkeää vaikuttaa ehdokkaisiin ja puolueisiin, jotta ylioppilaskunnan kantoja ja opiskelijoiden asioita saadaan edistettyä valtakunnan politiikassa. Syksyllä käydään ylioppilaskunnan omat edustajistovaalit, joissa valitaan edustajiston jäsenet ja varajäsenet seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Syksyllä valitaan myös hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat yli sataan toimielimeen yliopiston päätöksenteon eri tasoilla. 

Salminen kertoo lähtevänsä mielellään tekemään vaalivaikuttamista ensi vuonna. 

“Vaikuttaminen ei suinkaan pääty vaalipäivään, vaan on tärkeää pitää aktiivisesti yhteyttä päättäjiin myös vaalien jälkeen. Eduskunnassa ja Oulun kaupungin päätöksenteossa on nyt ja toivottavasti myös tulevaisuudessa mukana Oulun yliopiston ja OYY:n alumneja, joiden kanssa on erityisen tärkeää pitää avoin keskusteluyhteys, jotta opiskelijoiden asiat muistetaan huomioida. Haluamme nähdä eduskunnassa nuoria ja opiskelijamyönteisiä kansanedustajia tulevalla kaudella”, Salminen linjaa. 

Haku OYY:n hallitukseen on auki vielä sunnuntaihin 27.11. saakka. Hallitus valitaan edustajiston kokouksessa torstaina 1.12. Lue lisää hallitukseen hakemisesta täältä.

Lisää kirjoituksia