Väitöskirjatutkija, tervetuloa ylioppilaskunnan jäseneksi!

Tiesitkö, että myös väitöskirjatutkijana voit liittyä ylioppilaskunnan jäseneksi? Jäsenyys on väitöskirjatutkijoille vapaaehtoinen, mutta tarjoaa monia hyötyjä.

Jäsenenä voit tilata jatko-opiskelijan vihreän opiskelijakortin tai 24/7 kulkukortin kampukselle 15 euron hintaan. Uutena etuna vuoden 2024 alusta mukaan on tullut alennus VR:n ja Matkahuollon matkalipuista. Jos siis reissailet, opiskelijakortti maksaa itsensä nopeasti takaisin! Mobiiliopiskelijakorttiin pääset käsiksi Tuudo-sovelluksen avulla.

 

Väitöskirjatutkijat saavat jäsenyyden alennettuun 40 € hintaan. Jäseneksi voi liittyä ja jäsenmaksun voi maksaa myös puoleksi vuodeksi kerrallaan, jolloin maksu on 20 euroa.

 

Väitöskirjatutkijat kokoaa yhteen väitöstutkijoiden jaosto Doctoral Researchers’ Section, lyhyemmin DRS. Jaostossa käsitellään väitöskirjatutkijoiden kannalta ajankohtaisia asioita, verkostoidutaan muiden tutkijoiden kanssa ja järjestetään yhteistä toimintaa omien kiinnostuksen kohteiden ja resurssien mukaan. Jaosto tekee myös aktiivista edunvalvontaa tutkijakoulussa väitöskirjatutkijoiden asioiden hyväksi. DRS:n ajankohtaisia kuulumisia voi seurata esimerkiksi instagramissa @drsoulu-tilillä.

 

Ylioppilaskunnan jäsenenä voit myös hakea hallopediksi eli hallinnon opiskelijaedustajaksi. Hallopedina pääsee vaikuttamaan oman alansa koulutukseen tai kaikkien opiskelijoiden ja väitöskirjatutkijoiden yhteisiin asioihin. Vaikuttamisen paikkoja on esimerkiksi tohtoriohjelmatoimikunnissa, tutkimusneuvostossa ja tutkijakoulun yhteisessä johtoryhmässä. Väitöskirjatutkijat voivat myös hakea useimpiin yliopiston yhteisiin halloped-paikkoihin. Katso nyt avoinna olevat halloped-paikat tästä uutisesta, haku on auki 5.5. saakka!

Lisää kirjoituksia